Conclusie na 2 dagen: het gaat beter zonder koningin

Als Beatrix nog mee had gedaan, dan was er misschien vandaag een verkenner benoemd, die dan maandag zijn geheimzinnige werk was begonnen. Eerst zouden immers allemaal adviseurs bij de Koningin langs zijn geweest. Nu is de formatie gestart enige uren nadat de stemmen definitief waren geteld. Sinds 1848 ging het zoals het ging, maar misschien gaat het zo wel veel beter

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. knier

  Dan zullen de lakeien van Bea,zoals een Donner, onderhand wel gaan proberen om roet in het eten te gooien;die feeks laat zich echt niet zonder slag of stoot aan de kant schuiven,ze weet ook wel als dit zonder heur bemoeienis tot een goed eind komt, ze helemaal nog maar nauwelijks een bestaansreden heeft.

 2. Bataaf

  Een verademing zonder Bea.

 3. Templein

  Juich niet te vroeg. Het spel is nog niet gespeeld.
  Kamp is een steile man.

  -Het voordeel is: als hij een coalitie ziet zitten, blijven andere rechtse VVD’ers niet achter.
  -Het nadeel is: hij is star en behoudend in zijn partij. Waarschijnlijk gaat hij het liefste door met het huidige team.

  Het is griezelig hoe makkelijk de journalisten Kamp prijzen om zijn integriteit enz. Kamp is bij de laatste verkiezing voor een Tweede Kamervoorzitter niet voor niets weggestemd. Een meerderheid wantrouwde zijn kunstjes. Het werd Gerdi Verbeet en de VVD gunde Kamp een mooie bestuurdersplek op de Antillen.

 4. Jannie Ooms

  Hard en onbuigzaam, dat is Henk Kamp. Hoe kan zo’n man in godsnaam een bemiddelende rol spelen? Hij trekt altijd zijn eigen plan, zet de oogkappen op en doet precies wat hij wil.

 5. jantje uitnederland

  @Jannie: Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
  De koningin is niet democratisch gekozen,dus ze zou zich ook niet moeten bemoeien met iets als een kabinetsformatie. De oranjes zijn voornamelijk met hun eigenbelangen bezig en zien burgers als hun onderdanen, niet als hun gelijken.

 6. RhodBerth

  De uitslag is ook een stuk eenvoudiger dit keer, er is namelijk maar 1 mogelijkheid: PvdA en VVD. (of i.i.g. is dat de mogelijkheid die als eerste onderzocht moet worden).

  Als we het 2 jaar geleden zonder Beatrix hadden moeten doen…

Reacties niet toegestaan