Volgens NRC kunnen Diederik en Mark het prima met elkaar vinden

Vlak voor de zomer aten Mark Rutte en Diederik Samsom met elkaar in Indonesisch restaurant Soeboer in Den Haag, weet NRC, die de relatie tussen Rutte en Samsom analyseert. Het was kort voordat de verkiezingscampagne zou losbarsten. Over politiek ging het die avond nauwelijks, Rutte en Samsom wisselden vooral ervaringen uit over hun maatschappelijke bijbaantjes. Samsoms nachten als straatcoach in Amsterdam-West en Rutte’s donderdagochtenden als leraar op het Haagse Johan de Witt College leidden tot wederzijdse herkenning. Sindsdien, zeggen Haagse bronnen volgens NRC, is er regelmatig contact geweest. Ook tijdens de campagne. Toen op verkiezingsavond urenlang onduidelijk was wie van de twee had gewonnen, zochten Rutte en Samsom een aantal keer contact per sms en telefoon. Kortom: ze kunnen met elkaar Lees het hele stuk in NRC

Bron(nen):   NRC      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


 1. Paul m van Dam

  MARK KAN GEWOON MET IEDEREEN
  – Komkommernieuws tijdens de formatie –

  Er gaat alleen de suggestie uit dat een goede verstandhouding tussen Mark Rutte en Diederik Samsom bijzonder is. Het verbaast me niet.

  BEIDEN NEO-LIBS
  PvdA en VVD zijn partijen die inhoudelijk nauwelijks van elkaar verschillen. PvdA en VVD zijn gewoon merken van een dominante politieke stroming in Europa van het neo-liberalisme dat de technocraten van de EU inspireert. Beide partijen hebben met het liberalisme noch met het socialisme weinig van doen. Vanuit de EU-burelen gezien zijn het filialen die meer betrouwbaar zijn voor hen dan voor hun kiezers. Een referendum over de EU, ze gruwelen ervan.

  Er wordt onder PvdA geen meter minder asfalt neergelegd en beide partijen trokken zij aan zij op in hun neo-liberale agenda en nog. Nog nooit heeft de PvdA een VVD-maatregel waar ze tegen waren teruggedraaid. Wouter Bos en Gerrit Zalm twee handen op een buik. De strijd van de PvdA was ook altijd eerder gericht om CDA en VVD te behagen dan hun kiezers. Een vast onderdeel van nieuwe plannen met of zonder PvdA was dat de PvdA het onacceptabel bestempelde om later er in grote meerderheid mee akkoord te gaan. CDA en VVD knipperde dan ook niet met de ogen voor het gemor van de PvdA-fractie als ze een de doelgroep van de PvdA op de korrel hadden. Het hielp ook goed om draagkracht te krijgen voor hun plannen dat PvdA even in het nieuws uitgebreid kwam met zijn bezwaren. De mensen volgen wel het nieuws maar nauwelijks de stemmingen.

  MARK KAN MET IEDEREEN
  Bekend van Mark Rutte is dat hij met iedereen goed kan opschieten. De meeste mensen vinden hem ook aardig. Emile Roemer merkte laatst op hoe het toch mogelijk is dat zo’n aardige man als Mark Rutte zo’n rottig programma uitvoert. Mark kan dat. De verklaring is dat de VVD geen visie heeft op de maatschappij, die ballast kent de VVD niet. Mark leidt de VVD als een bedrijf dat afhankelijk is van de peilingen. De VVD-fractie kan ook heel gemakkelijk in korte tijd voor hetzelfde onderwerp voor of tegen stemmen afhankelijk welke doelgroep moet worden bediend. Maar ook eigen fractiegenoten tonen zich vaak verbaasd, bijvoorbeeld als ze lager op de kandidatenlijst terecht waren gekomen want aan de houding van hun fractieleider hadden nooit een negatief signaal kunnen ontlenen. Mark kan iemand jarenlang het gevoel geven dat een relatie met hem beter is dan hij zelf ervaart. Mark kan gewoon met iedereen.

Reacties niet toegestaan