‘Kabinet met VVD en PvdA kabinet komt er niet’

Het gaat er niet van komen: een coalitie tussen de PvdA en VVD. Dat zei SP-senator en rechterhand van Emile Roemer Tiny Kox vandaag in het radioprogramma Tros Kamerbreed. Kox denkt dat Diederik Samsom heus niet zoveel water bij de wijn zal gaan doen. Samsom heeft tijdens de campagne steeds gezegd dat de PvdA dichtbij de SP staat. En als de PvdA nu naar rechts trekt, heeft de partij een groot probleem, aldus Kox. Hij gaat er vanuit dat de SP in de regering komt. Maar verwacht niet dat er voor kerst een kabinet tot stand komt. Adri Duivesteijn, PvdA-wethouder in Almere, zei in hetzelfde programma dat Samsom van een aantal PvdA-standpunten niet kan afstappen, omdat hij anders ongeloofwaardig wordt. Volgens hem moet de VVD 'ongelofelijke' stappen doen richting PvdA.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Geef al die mannen in pak, inclusief meneer Samsom die uitsluitend voor de bühne voor lul gaat lopen een enorme schop onder hun reet.
  De kiezers zijn voor een groot deel blij met de VVD en een ander deel is blij met de PvdA.

  Geachte heren in Den Haag, toon respect voor de kiezer.
  Donder je eigen idealen overboord en doe wat de kiezer vraagt.
  Ga niet vechtend over straat en laat de rest van de wereld zien dat wij wel een land zijn die in alle redelijkheid met elkaar door 1 deur kunnen.

  Laat je vaker zien in het land en ga gesprekken aan met degene die ervoor zorgen dat je een rijkelijk salaris mee naar huis mag nemen.

  Gooi oude gewoontes overboord en ga aan de slag. Jullie zijn toch allemaal gestudeerde mensen die hebben geleerd respectvol en eerlijk met elkaar om te gaan. DOE DAT DAN OOK !!!

  • RhodBerth

   ‘doe wat de kiezer wil’?
   Welke kiezer? Er zijn er minstens 2, en die willen allebei precies het tegenovergestelde van de ander.

   Stukjes typen als het uwen kan vooral lekker makkelijk vanaf de zijlijn.

   (in antwoord op catchit64)
 2. Floating Soul

  Het is een dood geboren kindje, denk ik. De wrede koning zal waarschijnlijk gaan heersen over de arme boeren: belasting betalen en hun eten bereiden.
  We zijn allemaal slaven van die enkeling die zichzelf politikus noemen.
  En die doen alles weer in opdracht van de banken en Hermannetje.
  We zullen nu harder genaaid worden dan ooit te voren.
  Zelf omgevraagd door de meesten.
  Unaniem gekozen voor deze regering.
  Natuurlijk luisteren ze nu wel.
  Daarmee Pim volledig voor schut zettend.
  Niet dat ik wat met Pim had.

  Waar zijn de normen en waarden waar dat achterlijke CDA het over had ?
  Noemt het CDA dit nou fatsoenlijk ?
  Oh ja, de arbeider mag zich altijd nog naar de klote werken en hun de vruchten.

 3. uknowme

  Dat zou ik ook zeggen als ik van de SP zou zijn. Men is nogal zuur bij de SP over de winst van de PvdA. Men dacht te kunnen gaan regeren en men dacht de grootste te worden, totdat…
  Samson en Rutte zullen als geen ander beseffen wat voor een verantwoordleijkheid op hun schouders rust om het land weer een stabiele regering te geven. In het belang van het land zullen ze over hun eigen schaduw moeten stappen.Ik heb er alle vertrouwen in.

 4. André Somers

  Klinkt mij als een gevalletje “de wens is de vader van de gedachte”.

  • IwanovKapotjeplov

   Inderdaad!

   En maar zeuren over een PvdA, SP, D66, CDA en GL kabinetje. Het feit dat zowel D66 als het CDA hebben aangegeven hier niet aan mee te willen werken doet even niet ter zake….

   (in antwoord op André Somers)

Reacties niet toegestaan