Meer dan miljoen stemmen op PvdA en VVD gingen niet van harte

Meer dan miljoen stemmen op PvdA en VVD gingen niet van harte. Deze  kiezers stemden op de partij van Mark Rutte of Diederik Samsom terwijl ze eigenlijk op een andere partij wilden stemmen. Veel PvdA-stemmers deden dit om Diederik Samsom premier te maken (een anti-VVD-stem dus). Omgekeerd wilden conservatieve stemmers Mark Rutte in het  Catshuis houden (aan anti-links stem), zo blijkt uit de peiling van Maurice de Hond. Het 'strategisch stemmen' heeft grote gevolgen gehad voor de uitslag. Als alle kiezers hun eerste voorkeur hadden gevolgd had de VVD geen 41 zetels gehad maar slechts 34 zetels gehad. Voor de PvdA is het nog veel dramatischer: Geen 38 maar slechts 26 zetels. Zonder strategische stemmen hadden PvdA en VVD geen comfortabele meerderheid van 79 zetels gehad maar een onwerkbare minderheid van 60 zetels. De SP heeft zwaar geleden onder het veschijnsel 'strategisch stemmen'. Zonder de tweestrijd Rutte-Samsom had de SP geen 15 maar 23 zetels gehaald. De PVV van Geert Wilders zou gestegen zijn van 15 naar 18 zetels. CDA en D66 hadden er 2 zetels bij gekregen. En voor GroenLinks, 50Plus, PvdD en ChrUnie elk 1 zetel.        

13 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Paulraw

  Bangmakerij voor links(Rutte) en rechts(Samsom) heeft dus gewerkt.Gevolg is dat links en rechts in de regering komen ,tel uit je winst.Onzuivere verkiezingen dus.

 2. cormol

  Maar had de Hond dit nu voorspeld? Conclusie: volgende keer peilen wat men niet van harte stemt in een wel representatieve steekproef.

  • Floating Soul

   Dit kun je niet voorspellen, omdat er zoveel chantage rond deze verkiezingen hing.
   Nu je een rare uitslag hebt waarbij ‘links’ en ‘rechts’ elkaar in een wurggreep hebben is iedereen ineens pro Europa.
   De gekste dingen worden nu geroepen.
   Dit was een stem tegen extreem ‘links’ SP.
   Extreem ‘rechts’ PVV.

   En zo schieten we alle kanten op met die sensatiezoekers.
   De verkiezingen zijn gewoon gemanipuleerd en het gezonde verstand heeft verloren.
   De FyRa dendert onbestuurbaar door de afgrond in.
   Niks kan het nu nog stoppen.
   De remmen gaan straks helemaal los.

   Ik las op een andere site dat het weer de schuld van ‘links’ is dat de geldpers aan gaat.
   In Amerika is aangezet door de FED.

   En zo bakkeleien we nog even verder over links en rechts maar gaan we vrolijk rechtdoor de afgrond in.

   (in antwoord op cormol)
  • Paul m van Dam

   Ben het met @Floating Soul eens dat het niet is te voorspellen omdat de neoliberale handelaren in financieelopblaasgeluk en onterechtehypotheekangst tot op het laatste moment de zwevende kiezers nog alle kanten opjaagt.

   Zolang de Kunduz-partijen ons niet hebben uitgeleverd aan rupsjenooitgenoeg, de EU en we nog in een democratie leven zou dat wat rust kunnen opleveren binnen het politieke spectrum als het strategisch stemmen wordt ontmoedigd.

   Maurice de Hond laat in elk geval zien dat strategisch stemmen niet werkt voor de zwevende kiezer. Wie het politiek proces behalve opschudden ook wil beïnvloeden kan beter op een partij stemmen die een referendum in het programma heeft staan.

   (in antwoord op cormol)
 3. dvhaaren

  Een optie ‘PvdA, SP, D66 en CDA?

  Het zou een leuke optie zijn. Wellicht de enige juiste. Rutte wilde in de vorige coalitie een President zijn voor alle Nederlanders. Daarbij viel op te merken dat het regeerakkoord er een was, waar rechts Nederland zijn vingers kon aflikken. Hoe zou je dit uit kunnen leggen; zijn alleen de rechtse Nederlanders, Nederlanders en wat is volgens Rutte dan de rest. Oh ja, dat zijn de socialisten die moeten maar op een houtje bijten want dat is een gevaarlijk soort voor Nederland zoals Rutte in een artikel in de Telegraaf even losjes mee deelde. Ja, wat moet je dan doen om ook je vingers af te kunnen likken? Juist dan ga je antisocialistisch toch ook op de VVD stemmen dus waar de winst bij de VVD vandaan komt is gewoon heel simpel. Wil je mee profiteren met rechts Nederland dan stem je VVD. Althans dat denk een groot deel van de Rutte gemanipuleerde. Waarom die onderzoeksbureaus en de media er dan zo lang, vaak en semi intelligent over moeten palaveren is dan ook een beetje verdacht. Want wat werkelijk aan de orde is wordt in mijn ogen verzwegen. Waarom, nou dat is toch duidelijk de bolsjewieken liggen aan onze grenzen althans in de beleving van de VVD.

  • Paul m van Dam

   Ben het eens met je omschrijving van het fnuikende effect van de VVD op het democratisch proces. Ik denk alleen dat niet de VVD alleen het probleem is.

   Bijna alle partijen zijn op de VVD gaan lijken. Alleen de partij voor Dieren niet en de SP zo weinig mogelijk. De PVV en SGP voeren wel een andere lijn maar haken graag aan bij de VVD-achtigen. De media versterken dat effect bewust door van de verkiezingen een wedstrijd maken met tussentijdse winnaars en verliezers. Ik ben het met je eens dat het minimaal verdacht is. Het doel lijkt om welke partij de grootste wordt op basis. Niet op hun verkiezingsprogramma of behaalde resultaten maar wie het debat van 5×45 seconden de leukste thuis is of van wie je een stofzuiger zou willen kopen.

   De VVD doctrine is doorgedrongen in de andere partijen en in de media. Partijen zijn merken geworden ongeacht hun verkiezingsprogramma en nog minder op basis van hun stemgedrag of behaalde resultaten. De NOS en RTL organiseren graag dit soort wedstrijden met non-informatie.

   Maar het VVD beleid wordt net zo goed uitgevoerd door de PvdA en de andere Kunduz-partijen. Ze morren wel maar stemt toch in hoofdlijnen met de VVD mee en meten hun binnengesleepte broodkruimels breed uit. Wat nu het politieke midden heet was in de tijd dat het begrip het eerst werd gebruikt extreem rechts beleid. Er was toen geen middenpartij die de democratie laag inschatte, zieken en gehandicapten als economische kostenposten zag en het landsbestuur dreigde over te dragen aan een anti-democratische buitenlandse mogendheid met snode plannen met onze pensioenen.

   Eigenlijk is de visieloze VVD een geschenk. Het openlijk manipuleren, de smakeloze teksten, de oneliners, het glasheldere ontkennen, een graai uit de schatkist van 1000 euro voor de doelgroep van de VVD, de VVD-logo´s op bijna alle websites uit de hele wereld die je vanuit Nederland oproept, het stimatiseren van niet-werkenden en discussies over hoe hard je op inbrekers mag meppen. Het is voor iedereen zichtbaar omdat een VVD-er moraal slechts als ballast ziet en de VVD niet alleen…

   (in antwoord op dvhaaren)
   • dvhaaren

    Waar het niet over ging:

    Is het toeval dat de president van de Europese centrale bank, Mario Draghi, Vice-President bij de Goldman Sachs bank is geweest?

    Is het toeval dat de ‘ongekozen’ Italiaanse minister president, Mario Monti, jarenlang adviseur is geweest bij de Goldman Sachs bank?

    Is het toeval dat de voormalige minister president van Griekenland in zijn functie als centrale bankier met de Goldman Sachs bank de toelatingsfraude heeft gepleegd om Griekenland bij de eurozone te betrekken en is het toeval dat, volgens een bericht in gewoon-nieuws.nl van feb. 2012, Victor Halberstadt ook bij Goldman Sachs vandaan een van adviseurs van Rutte is.

    Deze figuren hebben zich aardig in Europa genesteld en wordt er aan de kiezer om vertrouwen gevraagd. U zal kunnen begrijpen dat mijn vertrouwen in het oplossen van deze crisis bij voorbaat gedoemd is te mislukken en ik begrijp de verontrusting van Duitsland zeker na de uitzending van “Buitenhof”

    Deze mensen hebben de wereld ongestraft opgezadeld met een hoop ellende en hebben het weer voor het zeggen. U weet wel de rommelhypotheken. Ook Onno Ruding, CDA heeft zich met deze malversaties ingelaten en loopt nog steeds vrij rond. Dat is voor mij een grote politieke schande door hier niets aan te doen en ik vraag me dan ook af waarom hier niet op wordt ingegaan door de politiek. Niet in Nederland maar ook niet in Europa. Want wat is de angst hiervoor.

    Dat wat men een EU heeft beoogd was geen oorlog meer, maar de huidige situatie is voor mij de opmars tot grote sociale onrust waar de politiek de politie al dan niet bijgestaan door het leger inzet om de sociale onrust neer te slaan, modaal tegen modaal, terwijl de veroorzakers zich verder kunnen laven aan hun ongebreidelde schaamteloosheid en hebzucht.

    Conclusie: wat soort van vertrouwen wordt ervan de kiezers gevraagd. Noch media of politiek pakt dit soort van malversaties aan. Is het van; houdt u ze arm dan houd ik ze dom? Is het vertrouwen in de naïviteit van politiek.
    Het is toch een schande te noemen dat de landen met de grootste financiële bedrage en garantie stellen in de eurozone gegijzeld worden of zich laten gijzelen door de corruptie, ijdelheden, hebzucht en malversaties die in de noodleidende landen plaatsvinden.

    Ps. Ik heb geen PVV gestemd maar heb geprobeerd de charlatan van de VVD van zijn kwakzalverij te ontdoen of dat is gelukt weet ik morgen.

    Zie ook de film inside job

    (in antwoord op Paul m van Dam)
  • Betweter

   Die optie is wellicht goed voor jou, maar voor iedereen die werkt is het beleid van de VVD een beter. Eén van de redenen waarom ik denk dat de VVD zoveel stemmen heeft gekregen is dat een groot deel van de bevolking beseft dat het beleid van de linkse partijen irreëel is. De omstandigheden en vooruitzichten zijn zo slecht dat iedereen die kan werken bij zal moeten dragen. De luxe om hele volksstammen bij het minste geringste dmv een uitkering te onderhouden hebben we niet meer. De vergrijzing zorgt er voor dat de verhouding werkenden/niet werkenden te scheef groeit om nog meer mensen aan de zijlijn te laten staan. Linkse partijen en de vakbonden zijn gewoon niet meer van deze tijd en proberen krampachtig vast te houden aan idealen zonder na te denken over de gevolgen daarvan. Sociaal? A-sociaal! Laat een ander maar betalen voor de beloftes die we onszelf in het verleden hebben gemaakt…
   De VVD heeft de afgelopen jaren de meer verdienenden (vanaf 50K) al een stuk zwaarder belast (gezinnen met 2 modale inkomens zijn nu €100 pm meer kwijt aan opvang), dus roepen dat rechts zn vingers af kan likken is onzin!

   Zelf heb ik overigens geen VVD gestemd.

   (in antwoord op dvhaaren)
 4. dvhaaren

  Waar het niet over ging in de verkiezingdebatten.

  Is het toeval dat de president van de Europese centrale bank, Mario Draghi, Vice-President bij de Goldman Sachs bank is geweest?

  Is het toeval dat de ‘ongekozen’ Italiaanse minister president, Mario Monti, jarenlang adviseur is geweest bij de Goldman Sachs bank?

  Is het toeval dat de voormalige minister president van Griekenland in zijn functie als centrale bankier met de Goldman Sachs bank de toelatingsfraude heeft gepleegd om Griekenland bij de eurozone te betrekken en is het toeval dat, volgens een bericht in gewoon-nieuws.nl van feb. 2012, Victor Halberstadt ook bij Goldman Sachs vandaan een van adviseurs van Rutte is.

  Deze figuren hebben zich aardig in Europa genesteld en wordt er aan de kiezer om vertrouwen gevraagd. U zal kunnen begrijpen dat mijn vertrouwen in het oplossen van deze crisis bij voorbaat gedoemd is te mislukken en ik begrijp de verontrusting van Duitsland zeker na de uitzending van “Buitenhof”

  Deze mensen hebben de wereld ongestraft opgezadeld met een hoop ellende en hebben het weer voor het zeggen. U weet wel de rommelhypotheken. Ook Onno Ruding, CDA heeft zich met deze malversaties ingelaten en loopt nog steeds vrij rond. Dat is voor mij een grote politieke schande door hier niets aan te doen en ik vraag me dan ook af waarom hier niet op wordt ingegaan door de politiek. Niet in Nederland maar ook niet in Europa. Want wat is de angst hiervoor.

  Dat wat men een EU heeft beoogd was geen oorlog meer, maar de huidige situatie is voor mij de opmars tot grote sociale onrust waar de politiek de politie al dan niet bijgestaan door het leger inzet om de sociale onrust neer te slaan terwijl de veroorzakers zich verder kunnen laven aan hun ongebreidelde schaamteloosheid en hebzucht.

  Conclusie: wat soort van vertrouwen wordt ervan de kiezers gevraagd. Noch media of politiek pakt dit soort van malversaties aan. Is het van; houdt u ze arm dan houd ik ze dom? Is het vertrouwen in de naïviteit van politiek.
  Het is toch een schande te noemen dat de landen met de grootste financiële bedrage en garantie stellen in de eurozone gegijzeld worden of zich laten gijzelen door de corruptie, ijdelheden, hebzucht en malversaties die in de noodleidende landen plaatsvinden.

  Ps. Ik heb geen PVV gestemd maar heb geprobeerd de charlatan van de VVD van zijn kwakzalverij te ontdoen of dat is gelukt weet ik inmiddels.

 5. Conformer

  Dat wisten we ja.

 6. deedee08

  Niet van harte………
  De zogenaamde zwevers hebben vrijwillig gestemd op de partij die hen het beste leek. Wat een gezeur weer .
  Maurice de Hond had voorspeld dat het land onregeerbaar zouden worden omdat er geen grote partijen zouden zijn. Het liep anders.

 7. dvhaaren

  Beste moderator, U heeft 2 reacties van mij niet goedgekeurd wilt u mij daarvan dan ook de reden noemen zodat ik er in de toekomst rekening mee kan houden.
  Met vriendelijke groeten,
  Dirk van Haaren

 8. P. Westaerdam

  Moskee Bouwers en Jihadi’s!

  Moskee Bouwers in Nederland zijn geen vredesactivisten! Wat ze doen is de
  sleutel voor het begrijpen van de islamitische mentaliteit, die, net als van een
  organisatie als de Islamitische Staat (of IS of ISIS), bestaat uit het afhakken
  van hoofden. De filosofie van de jihad, of de heilige oorlog, tegen wat Mohammed
  noemde “de ongelovigen”, staat centraal in de islam. Dit is een verplichting
  voor elke moslim. En de “heilige” islamitische teksten van de Koran en de Hadith
  zijn vol met verzen die de gelovigen vermanen om de gewelddadige, heilige oorlog
  te voeren tegen de “ongelovigen”!

  Het is onvoorstelbaar dat D66,VVD, christenen, moderne academici en sociaal
  democraten deze islam blijven propageren als een zachtmoedige en vredelievende
  godsdienst. Dat wordt gelogenstraft door honderden gewelddadige teksten uit
  koran en hadith, zowel als door de gewelddadige islamitische geschiedenis en
  jihadisten van nu!

  Groeiend verzet van de bevolking tegen het migratie en moskeebouw wordt nog
  steeds door de overheid genegeerd. De overheid volhard in het verdwaasde beleid,
  waardoor de toestand steeds sneller escaleert. VVD, net als D66, PVDA en CDA,
  wilt de moskeebouw in Nederland niet ontmoedigen…! Een broeinest van jihadisme
  in Nederland is juist de moskee geworden. Dit zijn geen onschuldige constituties,
  het is beslist geen plaats waar aan kinderen ‘een gematigde versie van de islam’
  wordt bijgebracht.

  Jihadistische hebzucht en de stelling dat de hele wereld aan mohammed toebehoort
  en aan hem belasting moet betalen voor het onderhoud, wordt nu ook in
  Nederlandse moskeen gepropageerd…

  Niettemin blijft VVD net als PVDA, CDA en D66, de islam propageren als de
  godsdienst van de vrede en vergeet men maar liever de veertien eeuwen durende
  veroveringsoorlogen tegen het gekerstende Europa.

  Uitspraken van de profeet Mohammed over de heilige oorlog

  Door moslims wordt Mohammed altijd afgeschilderd als vredelievend, zachtmoedig,
  edelmoedig, vergevingsgezind, nobel, rein, enzovoorts. De juistheid daarvan kan
  iedereen zelf beoordelen aan de hand van onderstaande hadith teksten.

  SUNAN ABU-DAWUD, BOEK 14: Jihad

  14.2478: Een deel van mijn gemeenschap zal blijven vechten voor het recht en hun
  tegenstanders overwinnen tot de laatste van hen vecht met de antichrist

  14.2493: Hij die uittrekt in naam van Allah en sterft of wordt gedood is een
  martelaar, of zijn nek breekt door een val van zijn paard of kameel, of wordt
  gestoken door een giftig schepsel, of sterft in zijn bed, of door welke dood dan
  ook, is een martelaar en zal naar het paradijs gaan.

  14.2497: Wie niet deelneemt aan een krijgstocht (jihad) of die uitrust, of goed
  zorgt voor de familie van een krijger zal door Allah worden getroffen met een
  plotselinge ramp.

  14.2498: Gebruik uw bezit, uw persoon en uw tong in de strijd tegen de
  meetgodendienaars.

  14.2520: De krijger krijgt zijn beloning en degene die hem zijn uitrusting geeft
  krijgt zijn eigen beloning en die van de krijger.

  14.2535: Allahs apostel zei: Als iemand vecht in Allah’s naam gedurende de korte
  tijd tussen het twee maal melken van een kameel, zal hij verzekerd zijn van het
  paradijs. Als iemand Allah oprecht verzoekt om gedood te worden en dan sterft of
  gedood wordt zal hij de beloning van een martelaar krijgen.

  14.2610: De apostel van Allah beval hem Ubna aan te vallen en de plaats te
  verbranden.

  14.2626: Wanneer de apostel van Allah op krijgstocht ging zei hij: O Allah, gij
  zijt mijn hulp en mijn steun; Door u ga ik voort, door u val ik aan, en door u
  vecht ik.

  14.2631: Wanneer de profeet op krijgstocht ging deed hij altijd of hij ergens
  anders heen ging en zei hij : oorlog is bedrog.

  14.2632: Allah’s apostel benoemde Abu Bakr tot onze commandant en wij vochten
  met enige heidenen, die wij ‘s nachts aanvielen en doodden. Onze oorlogskreet
  was die nacht “doodt; doodt;” Salamah zei: die nacht doodde ik eigenhandig
  heidenen van zeven huishoudens.

  14.2635: Mij (de profeet) is bevolen tegen mensen te vechten tot dat zij
  getuigen dat er geen God is behalve Allah, dat Mohammed zijn dienaar en zijn
  apostel is, zij zich bij het gebed in de zelfde richting keren, eet wat wij
  slachten en bidden zoals wij.

  14.2660: De meest genadige mensen zijn gelovigen die anderen doden.

  14.2664: Doodt de oude mannen die heiden zijn, maar spaar hun kinderen.

  14.2681: Wij vochten samen met AbdurRahman. Vier ongelovige vijanden werden bij
  hem gebracht. Hij beval dat zij in gevangenschap moesten worden gedood.

  14.2685: Op de dag van de slag van Badr stelde de profeet het losgeld voor de
  mensen uit het voor-islamitische Arabië op vierhonderd dirhams per hoofd.

  14.2697: Wij waren op expeditie met AbdurRahman. Sommigen stalen van de
  oorlogsbuit. De apostel van Allah verbood iets van de buit te nemen voordat die
  werd verdeeld.

  14.2715: De apostel van Allah oordeelde dat een krijger recht had op wat hij
  roofde van de man die hij doodde en dat dit niet verdeeld hoefde te worden in
  vijfden.

  14.2730: Het leger bestond uit vijfduizend mannen, waarvan driehonderd ruiters.
  Hij gaf twee delen van de buit aan de ruiters en een deel aan het voetvolk.

  14.2737: De profeet stuurde een detachement naar Najd. Ik ging met hen mee en
  kreeg overvloedige rijkdom. Onze commandant gaf ieder van ons een kameel als
  beloning. Daarna kwamen wij bij de profeet die de oorlogsbuit onder ons
  verdeelde. Nadat hij een vijfde deel voor zich zelf had genomen kreeg ieder van
  ons twaalf kamelen.

  14.2756: Ik hoorde de apostel van Allah zeggen: als je geen gezant was zou ik je
  onthoofden. Maar vandaag ben je geen gezant. Daarop beval hij een helper om hem
  te doden. Hij onthoofde hem op het marktplein.

  IS JIHAD Is dus niet verzonnen!

  ISIS, HAMAS, AL-NUSRA, AL-QAIDA, MOSLIMBROEDERS, MILLI GORUS EN KORAN!

  Het leven van Mohammed is bij moslims bekend als “de Sunna”, wat betekent “de
  gebruikelijke praktijk” of “het voorbeeld”. In de islamitische terminologie
  verwijst het naar het leven en de manieren van Mohammed. Met andere woorden, de
  moslims hebben altijd gekeken naar het leven van Mohammed voor aanwijzingen over
  hoe om te gaan met andere mensen en met andere landen. Voor deze informatie
  kijken moslims naar de Soera, dat de belangrijkste tekst van de Koran is, of
  naar de Hadith, wat de schriftelijke versie van de mondelinge moslimtraditie is,
  die hoofdzakelijk bestaat uit wat de moslims beschouwen als de waardevolle
  lessen over hoe het leven te leven, volgens “de profeet”.

  “Als je de ongelovigen ontmoet op het slagveld, sla hun hoofden af”. (Soera 47:
  4)

  De onthoofdingen van westerse journalisten, hoe beangstigend ze ook zijn, zijn
  niets vergeleken met de wreedheid die Mohammed bepleit en in feite ook heeft
  uitgevoerd. In het jaar 627 belegerden Mohammed en zijn strijders de joodse stam
  die bekend staat als de “Banu Qoeraiza” in Medina. Hij gaf opdracht tot de bouw
  van loopgraven rond de stad. Ibn Ishaq, de vroegste islam-biograaf van Mohammed
  beschrijft wat er daarna gebeurde:

  “Toen gaven zij (Banu Qoeraiza) zich over… daarna zond hij tot hen en sloeg
  uit hun hoofden af in de loopgraven toen ze tot hen uit werden gebracht in
  groepen… Ze waren in totaal met 600 of 700, hoewel sommigen deze cijfers zelfs
  op 800 of 900 stellen… Dit ging door totdat de apostel een einde aan hen
  maakte.”

  Wanneer de monsters van de Islamitische Staat westerse journalisten onthoofden,
  volgen ze gewoon het voorbeeld van “De Sunna”. Dit is niet een of andere
  uitloper van de islam, die “radicale islam” of “islamisme” heet. De Jihad en de
  onthoofdingen komen rechtstreeks uit de kern van de islam. Die is radicaal.

  “Gematigde moslims” bouwen geen middeleeuwse megamoskeen! Moskee Bouwers in
  Nederland zijn niet gematigd! Er bestaan verschillende vormen en fases van
  Jihad, moskeebouw is een belangrijke stap voor de jihad, dit is afbakening,
  waarin opvoeding en training beoefend kan worden.

  Alle moskeen in Nederland propageren dat de islam niet in staat is toe gedeeld
  te worden, en wordt geheel aangenomen met zijn credo en systeem en het is niet
  toegestaan (Jaiz) om een deel van zijn wetten te verloochenen. (DIT IS PUUR
  FUNDAMENTALISME)

  Het moet ieder weldenkend mens duidelijk zijn dat deze islamieten nieuwe
  burgeroorlogen gaan ontketenen in welke westerse samenleving dan ook… Jihad,
  heilige oorlog van Moslims wordt door koran en hadith expliciet en nadrukkelijk
  gecommandeerd.

  Het is pure grootheidswaanzin zoveel moslims daartoe uit te nodigen! Uit meest
  islamitische landen stromen nog steeds ongeschoolde migranten en zogenaamde
  asielzoekers, voor wie hier geen werk is, naar ons uitkeringsparadijs.

  De verkondiging van haat en verachting jegens ongelovigen en het verbod op
  contact met ongelovigen houd moslims in een isolement omtrent de megamoskeen.
  Ruwweg 79 % van de moslims leeft hier van uitkeringen met weinig zicht op
  verbetering, zelfs nog in de derde en vierde generatie.

  Het is absoluut noodzakelijk dat we ons herinneren dat de westerse moslims, die
  zich aansluiten bij de Islamitische Staat, gewoon “De Sunna” en Mohammed volgen,
  ze hebben alles in de moskeen geleerd. Door dit te doen, houden ze vast aan een
  zieke, gevaarlijke ideologie, omdat het beweert een religie te zijn. En daarom
  weten mensen in het Westen, die geloven in vrijheid van godsdienst, niet hoe om
  dit het hoofd te bieden.

  De overheid zal een eind moeten maken aan het voornaamste wapen van de islam,
  immigratie en moskeebouw! Megamoskeen met de hoge minaretten zullen immers de
  allergrootste islamitische migratiestromen ooit naar het Westen te stimuleren en
  wordt de Westerse samenleving en democratische rechtsorde voorgoed vernietigd.

  Met Vriendelijke Groeten,

  Victor Leman, Florac Bosch, H. Westerdam, P. Westerdam, S. Leobergen, Arto
  Troyer, S. E. Konne, A. Thores, L. H. Dekker. W. Karmann, N. Korser, H. Vlaams,
  Berna Akker, R. E. Zycke, Adriana T., E. Born

Reacties niet toegestaan