Trap er niet meer in: die vrouwen op plaats 2 bij PvdA en VVD

Bij de VVD kreeg Edith Schipper de eervolle tweede plaats achter Mark Rutte. Bij de PvdA Jette Klijnsma, vrouw en vakbondsgoeroe. Maar nu de stemmen zijn geteld blijken Jette en Edith niet de nummer 2. Dat blijken Stef Blok en Jeroen Dijsselbloem. Die gaan met Diederik en Mark onderhandelen over een nieuw kabinet. Nummer 2 ben je bij VVD en de PvdA voor de aardigheid. Over de macht vergaderen mannen.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Gebruikersnaam1

  Er moet toch íemand koffie zetten.

 2. Jannie Ooms

  Is die Jette Kleinsma niet de enigszins viezig ogende vrouw, altijd getooid met een blije glimlach, beetje te blij dus, die gisteren in een volstrekt idiote outfit bij Prinsjesdag stond?

  Die vrouw die zich als wethouder in Den Haag onsterfelijk belachelijk maakte door zich -met een beroep op haar handicap- op een dienst-tandem te laten vervoeren, met een heuse ambtenaar als fietser, en zij leuk milieubewust achterop? In plaats van zich gewoon met de dienstauto te laten vervoeren? Aanstelleritus van de bovenste plank?

  Ik zal altijd op een vrouw stemmen, maar die Jette? Ze zal best iets hebben, slim zijn zelfs, maar het is geen stemmentrekker, laat ik dat maar zo zeggen.

  • Templein

   Jette Kleinsma was een uitstekende en graaggeziene wethouder. Zelfs als ze impopulaire bezuinigingsmaatregelen ging doorvoeren.

   Den Haag doe je niet per dienstauto. Vroeger ging Wim Kok al op de fiets, Frits Bolkestein ging vaak met de tram en nu zien we oud-minister Donner, premier Rutte en fractievoorzitter Blok op de fiets.

   Kleinsma heeft zich bewezen in de campagne. Zij weet wel op Samsom in te praten als hij te afstandelijk reageert op de gewone burger.

   Ze combineert vriendelijkheid met strategisch en zakelijk inzicht. Maar inderdaad, ze had een lelijke hoed op, op Prinsjesdag.

   Jammer dat er geen vrouwen bij zijn, maar dat kan ook niet als de top vooral uit mannen bestaat. Dat is dan de dominante cultuur.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
  • Anneke Bakker

   Wat een discriminerende houding tov een van de betere kamerleden, JettA Klijnsma.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
 3. KOKUSMAKREEL

  Er kan maar één de eerste zijn!

Reacties niet toegestaan