‘Ruth Peetoom is een amateur’

Partijvoorzitter Ruth Peetoom is medeverantwoordelijk voor de slechte verkiezingsuitslag van het CDA. Dat zegt oud-Tweede Kamerlid en CDA-prominent Hans Gualthérie van Weezel in een interview in weekblad Elsevier. Peetoom noemt hij ‘een goedwillende politieke amateur die weinig gevoel heeft getoond voor de complexe samenstelling van de partij’. Maar Van Weezel (de man die ooit over het CDA tegen een buitenlander zei "we run this country") heeft een heel rijtje daders. - Camiel Eurlings die voor de 'politieke luwte en het geld heeft gekozen' - Mona Keijzer die zonder verdienste haar hoge plek op de kandidatenlijst verdiende. - Koppejan en Ferrier die de verdeeldheid aanwakkerden, in plaats van de gifbeker van Wilders zoveel mogelijk samen met de VVD leeg te drinken

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  CDA, wat is dat? Clean Dry Air?

 2. Jannie Ooms

  Mona Keyzer was een fris gezicht bij het CDA en had de partij waarschijnlijk aan meer zetels kunnen helpen dan de saaie en o zo keurige Buma.

  De partij besliste anders, maar dat is niet haar schuld. Ik heb begrepen dat zij in haar eentje al voor 8 zetels heeft gezorgd, zelfs als tweede op de lijst. Tel daarbij de 2 zetels die Omtzigt binnenhaalde. Dan blijft er voor Buma niet veel over.

  Camiel Eurlings verwijten dat hij voor zijn portemonnee heeft gekozen, is onzin. Natuurlijk deed hij dat; niets menselijks is de man vreemd. Hij zag bij de samenwerking met de PVV de bui al hangen en maakte gebruik van zijn opgebouwde connecties als minister van Verkeer en Waterstaat om een goede baan elders te krijgen. De man moet ook voor zijn gezin zorgen, tenslotte. Als lijsttrekker had hij de partij misschien wat meer zetels kunnen opleveren, maar daar heeft hij nu eenmaal niet voor gekozen.

  Ad Koppejan en Ferrier wel valt wel degelijk veel te verwijten. Ze toonden aanvankelijk grote moed, en dat zou het CDA goed hebben gedaan. Maar uiteindelijk gingen ze laf door de knieën. De kiezer houdt niet van mensen die hun principes verloochenen en het CDA is daarvoor mogelijk extra afgestraft.

  Vreemd genoeg ontbreekt de naam van de echte dader: Maxime Verhagen, de raspoetin van het CDA. Zijn ongebreidelde machtswellust leidde tot samenwerking met de PVV. Tegen een groot deel van de wens van zijn leden in. Is het dan vreemd dat die leden hebben afgehaakt?

  Maxime Verhagen, en niemand anders, is de oorzaak van de teloorgang.

 3. hans groet

  Als Partijvoorzitter is mevrouw Ruth Peetoom medeverantwoordelijk voor de slechte verkiezingsuitslag van het CDA. Dat vindt niet alleen voormalig Tweede-kamerlid en CDA-prominent Hans Gualthérie van Weezel, maar elke verstandig mens.

  In het bedrijfsleven zou deze vrouw onmiddellijk zijn ontslagen.
  Het CDA was na deze desastreuze verkiezingsuitslag in de gelegenheid schoonschip moeten maken. Maar heeft dat vreemd genoeg niet gedaan. Voor dit gebrek aan leiderschap zal het CDA op termijn worden afgerekend.

 4. pinquin

  zet een vrouw ergens aan de leiding en je kan er op wachten. HET GAAT FOUT!!!

 5. Bob Lagaaij

  Als Ruth Peetoom een ,,amateur” is – overigens: zoals vrijwel alle partijvoorzitters! – , dan moet worden opgemerkt dat haar visie door vrijwel alle CDA-professionals wordt gedeeld. Natuurlijk hangt ze wat naar links, uiteraard generen ze zich daar rot voor die deal met de PVV, maar dat geldt volgens mij over vrijwel de volle breedte van de partij.
  Ze zullen een tijdje in de woestijn moeten bivakkeren. En daarna komen ze als een spiritueel soort D66 terug: klein maar helder. Hoewel: e e n inspirerende lijstaanvoerder en je regeert Nederland! (En soms is daar niet eens een inspirerende lijstaanvoerder voor nodig, maar een handige verkoper, die, als de pindakaasmachine bij Calve uitvalt, roept dat er nu ,,pindakaas met hele nootjes” in de potten zit – en Nederland vreet het!).

 6. Conformer

  Het CDA zal nooit meer groot worden.

Reacties niet toegestaan