Rutte heeft twee voorwaarden voor deelname kabinet

Voor VVD-leider Mark Rutte gelden twee voorwaarden voor hij met de PvdA in een kabinet stapt. Twee open deuren, overigens Zo'n kabinet moet allereerst in staat zijn Nederland sterker uit de crisis te laten komen. Daarnaast moet het een stabiel team zijn dat een volledige regeerperiode tot de verkiezingen in mei 2017 wil blijven zitten. Dat zei Rutte zaterdag bij een partijraad van de VVD in Noordwijk. Volgens Rutte heeft de kiezer er ''schoon genoeg'' van om om de 2 jaar naar de stembus te moeten. ''Een stabiel kabinet en Nederland sterker uit de crisis. We zullen alleen tekenen als aan die twee randvoorwaarden is voldaan'', zei Rutte. Inhoudelijk wilde hij niets zeggen over de formatieonderhandelingen met de

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. grasspriet

  Nou zeg, over open deuren gesproken.

  En hoe gaat hij dit vastleggen en verzekeren?

  Volgens mij is het ‘sterker uit de crisis’ komen never nooit niet te verzekeren en al helemaal niet zolang we ons laten dirigeren door Brussel wat een bodemloze put is.

  En een stabiel kabinet? Zo stabiel als de Titanic zeker, en we weten allemaal wat daarmee is gebeurd.

  Als dit soort praat een voorbeeld is voor wat hij de komende 4 jaar gaat uitkramen ben ik alweer klaar.

 2. André Somers

  Het was, nadat Wilders was weggelopen uit het Catshuis, Rutte die riep dat er nu maar verkiezingen moesten komen. Hij had ook door kunnen regeren met het CDA, of om de tafel met de partijen waarmee hij uiteindelijk het lenteaccoord gesloten heeft. Maar nee: Rutte vond dat bij de het weglopen van de *gedoogpartner* (niet eens een regeringspartij) nieuwe verkiezingen hoorden. En nu vind hij dat een kabinet de rit uit moet zitten en dat hij niet steeds nieuwe verkiezingen wil?

 3. WimB

  Als je zijn uitspraken combineert krijg je dit: “De socialisten zijn een gevaar voor dit land. Ik heb twee oppervlakkige voorwaarden om met hen samen te kunnen werken”. Hilarische man.

Reacties niet toegestaan