Moederskindje slaat raam uit vliegtuig

Het is heel bijzonder dat iemand een raam uit een vliegtuig kan slaan. Toch gebeurde dat in een vliegtuig op de luchthaven van Orlando (Florida). Terwijl een toestel van JetBlue er vorige maand naar de startbaan taxiede, sloeg passagier Robert Ramirez het vliegtuigraampje uit de wand. Volgens de Orlando Sentinel mocht de man tijdens de vlucht niet naast zijn moeder zitten. Hij werd toen zo kwaad dat hij door het lint ging. Het incident werd pas bekend nadat Ramirez voor de rechter moest verschijnen. Het zegt zowel iets over de mans kracht als de constructie van het vliegtuig. Het is slechts een keer eerder voorgekomen dat iemand een vliegtuigraampje eruit heeft geslagen. In 2005 sloeg een passagier op de startbaan van de luchthaven van Tampa, ook in Florida, een raampje uit zijn voegen. Nog een geluk dat het beide keren niet in volle vlucht gebeurde.

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Saljoet

    Een raam sla je niet zomaar uit de romp van een vliegtuig, dan moet je van heel goede huize komen. Een vliegtuigraam bestaat uit minimaal drie lagen sterk kunststof met ruimtes daartussen. Het binnenste raam, waar de passagier tegenaan zit, is een dun paneel dat in de afwerking van de zijwand is opgenomen. De functie is bescherming van het “echte” cabine raam en geluid/warmte isolatie. Dit paneeltje druk je er met weinig kracht zo uit.

    De twee panelen die in de rompconstructie zijn opgenomen van binnen naar buiten eruit slaan vereist enorm veel geweld. De kunststof ruiten zijn namelijk groter dan de opening in de romp en de gebruikte kunststof is bijzonder sterk.

    Lijkt me een opgeblazen verhaal (maar ik kan me vergissen).

Reacties niet toegestaan