Spelers en bestuurders van Nieuw Sloten worden bedreigd

Bestuursleden, trainers, spelers en vrijwilligers van sportvereniging Nieuw-Sloten worden bedreigd via e-mail en social media  na het doodschoppen van gresnrechter Richard Nieuwenhuizen, meldt De Telegraaf. Zo worden spelertjes van de Amsterdamse club uitgescholden, bespuugd, belaagd en gepest. „Wij willen niet bagatelliseren wat er is gebeurd, daarvan zijn wij ook geschrokken. Maar de haat die ons nu treft, is niet de manier om naar de toekomst te kijken”, zegt Ron Grevink, acht jaar lang zeer actief binnen de club, momenteel onder meer als lid van de technische commissie van Nieuw-Sloten en leider van de C1-spelers tegen De Telegraaf Grevink: „De afgelopen week is voor kinderen die spelen bij Nieuw-Sloten traumatisch geweest. Kinderen in de leeftijd van zes tot veertien jaar, die tot vorige week trots waren bij Nieuw-Sloten te voetballen, werden opeens op school, op straat en binnen hun vriendenkring uitgescholden en zelfs bespuwd en geslagen."

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Denk dat het voor iedereen beter is om die veredelde kickboksclub op te heffen. Alleen maar gezeik daar. Er waren vóór dit ‘incident’ al voetbalclubs die er niet meer tegen wilden spelen. Nou, fijne vereniging…

  “Het is zo’n lieve jongen”, zeggen buurtbewoners in de Volkskrant vandaag over 1 van de daders. Een grensrechter dood trappen is niet lief. Er is iets mis met het moreel kompas van deze lieden. Die houden er andere – blijkbaar gewelddadige – normen en waarden op na. Zeer beangstigend. De kans is groot dat er nog meer van zulke gestoorde malloten rondlopen, die de hand boven het hoofd wordt gehouden door buurtbewoners en familie. En – zoals naar goed Nederlands gebruik – er zal verder niets aan gedaan worden. De discussie zal verstommen en het is dan wachten op het volgende incident van weer zo’n ‘lieve jongen’.

  Je moet je ook gaan afvragen of het überhaupt wel zo verstandig is om dergelijke criminelen in spe op een vechtsport te doen.

 2. Jannie Ooms

  De spelers van Nieuw Sloten worden bedreigd. Ach…
  Het is niet goed natuurlijk, maar wat hadden ze dan verwacht?
  Dat de samenleving hen een groepsreisje naar Disneyworld Parijs aanbiedt?

  • Erwin Kwakkel

   Je zou in ieder geval niet mogen verwachten dat mensen boos zijn op geweld en dan zelf maar gaan dreigen met geweld. Te gek voor woorden natuurlijk.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
 3. Niegol

  lekker. Er is iemand dood door belachelijk geweld. We zijn er allemaal van over de kook, want dit mag nooit meer gebeuren, en waar komt het toch door?
  Dus… dan gaan we maar dreigen met nog meer geweld richting de club, dat zal vast een stap in de goede richting zijn en de jongeren op een beter pad brengen…

  Zucht

 4. bebeben

  Merkwaardige denkwijze van Genuine Defector en Jannie Ooms: niet alleen zijn de daders slecht, maar nu ook iedereen die op welke wijze ook bij die club betrokken is. Het is te hopen dat slechts een kleine minderheid in dit land er zulke denkbeelden op na houdt.

  • Erwin Kwakkel

   Behalve dat de daders nog verdachten zijn heb je helemaal gelijk 😉

   (in antwoord op bebeben)
  • Genuine_Defector

   Bestuurders, trainers, ouders en eventueel ploeggenoten. Ja, die kun en moet je in mijn ogen inderdaad aanspreken op dit zinloze geweld. Die hadden moeten ingrijpen. Je kunt mij niet wijsmaken dat ze niet afwisten van deze probleemjongeren. Er waren immers al eerder (gewelddadige) ‘incidenten’. Als je dat negeert als bestuurder, trainer of ouder, faal je.

   Al deze mensen hebben de verantwoordelijkheid om in te grijpen als er iets mis is. Dat hebben ze nagelaten te doen. Dus ja, dan ben je in mijn ogen slecht bezig. Maar misschien vindt u het normaal als er vechtpartijen uitbreken of anderer gewelddadigheden plaatsvinden op en om het veld. Dat kan, maar dan heb ik toch andere normen en waarden en ben ik anders opgevoed.

   Ik wil echter niet zo ver gaan dat iedereen bij die club fout is, maar het zijn er wel een hoop. Te veel in ieder geval. Niets doen is soms ook slecht…

   Los daarvan vind ik de bedreigingen verder ontoelaatbaar. Daar los je ook helemaal niets mee op, en verlaag je je tot het niveau van de – vermeende – daders.

   (in antwoord op bebeben)
 5. Erwin Kwakkel

  Dat krijg je ervan als er media, zoals WIK, zijn die het nodig vinden om alle namen van het elftal op internet te gooien.

Reacties niet toegestaan