Wie was Adam Lanza: het weinige dat we weten

Op de lagere school droeg hij altijd een zwarte tas, dat viel wel op. En hij zat altijd dicht bij de deur, alsof hij dan makkelijk kon weg sluipen. Als hij een beurt kreeg, gaf hij intelligente antwoorden, maar was nerveus, schrikachtig. Hij gaf zijn antwoorden razendsnel, alsof spreken pijnlijk was. Hij was bleek en lang en bang. Adam Lanza liep door de school met zijn armen strak langs zijn lijf, met in het borstzakje van zijn overhemd een rijtje pennen en hij deed alles, zo leek het, om aandacht te vermijden. Het was een schichtige jongen. Onopvallend. Tot vrijdag. Toen richtte hij een bloedbad aan onder 20 kleine kinderen Hij heeft weinig sporen achter gelaten internet of op een andere wijze. Hij had kennelijk geen Facebook pagina anders dan zijn broer. Diens Facebook pagina werd vrijdag enkele uren aangezien voor die van de dader. Hij staat zelfs niet in het jaarboek van zijn school waar alle kinderen in staan. Op zijn pagina staat "schuw voor de camera". Klasgenoten, die in hetzelfde jaar examen deden, denken dat hij geen examen heeft gedaan en de school niet heeft afgemaakt. Klasgenoten herinneren hem als een schuwe jongen die in sociale situaties heel erg bang was. Veel klasgenoten dachten dat er psychisch met hem iets aan de hand aan de hand was. Hen was verteld dat hij als Asperger had, wat een soort milde vorm is van autisme. "Hij werd er niet mee gepest" zegt  een klasgenoot. "Wat ik me ervan kan herinneren is dat de anderen gewoon hem maar zijn gang lieten gaan en dat was dan dat." Het gezin Lanza kwam in 1988 in een luxe wijk van Newtown wonen. Ze waren rijk en gewoon. Het enige ongewone, zegt een buurvrouw tegen CNN, was dat ze zoveel wapens hadden Adam leerde een vuurwapen gebruiken van zijn moeder Nancy. Zij werd afgelopen vrijdag zijn eerste slachtoffer.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. grasspriet

  ‘Hij had kennelijk geen Facebook pagina’
  Tja, volgens de geldende regels ben je dan inderdaad flink verdacht. Die nutcase in Noorwegen had óók al geen Facebook pagina. Zie je wel! Iedereen die geen Facebook pagina heeft is een terrorist. Want als je niets te vrezen hebt gooi je immers je hele leven op het internet. Toch?

  Vandaag of morgen zullen ze mij ook wel komen halen.

  • Genuine_Defector

   Ook toevallig nog bleek, lang, bang en in het bezit van een zwarte tas?
   Dan zou ik me inderdaad zorgen gaan maken.

   (in antwoord op grasspriet)
 2. Ron Kersten

  Zo zie je maar welke normen we nu hanteren om mensen “vreemd” te noemen als ze niet meedoen met de huidige hypes. Mmmmm, dan lopen er toch wel erg veel “potentiele massamoordenaars” rond . Het enige dat ik wel eng vind is het feit dat de familieleden zo veel wapens voor het grijpen hadden. Maar ja… dat geldt voor heel veel amerikanen ben ik bang, ook dat is voor hen niet echt “vreemd”. Het werkelijke probleem in de USA is het “recht op het hebben van wapens”. Helaas is dit onderwerp niet bespreekbaar doordat de voorstanders een zeer machtige wapenlobby achter zich hebben. Het is gewoon schokkend dat ze hier niets aan (willen) doen, dus het zal nog wel vaker zo’n drama opleveren. Iedere politicus in de USA die het waagt te spreken over inperken van wapenbezit pleegt daar politieke zelfmoord, dus er zal niets veranderen. Triest dat zo’n land zich een wereldmacht durft te noemen terwijl ze hun zaakjes in eigen land totaal niet weten te regelen, idioot gewoon.

 3. 21-12-12 StarTime

  Ik weet dat de volgende aanslag binnenkort weer gebeurd. Het is vanzelfsprekend met een moordlustig land dat denkt dat die de baas is. Wereldwijd leggen ze mensen heel makkelijk het zwijgen op.
  Morgen zijn we het alweer half vergeten en over een week is dit nooit gebeurd.
  Dan hebben de groot geld verdieners (lees: de verantwoordelijken) de boel weer gesust en praat Obama nergens meer over.

  Het is in Amerika doodnormaal dat er een paar keer per jaar een massamoord wordt gepleegd.
  Gewoon lekker doorgaan zo dan blijft er niemand meer over.
  Hard ?
  Kogels zijn hard en de wapenlobby meedogenloos en gewetenloos.
  Het is de toestand waar deze zielige wereld in verkeerd waar de meeste mensen sterven aan moord en doodslag.

  Nee, het komt niet door die spelletjes. Dat is daar ook weer een uitwas van.
  90 procent van de mensheid is nog steeds psychopaat.
  De wereld is er echt nooit veiliger op geworden.
  Ik moet zo’n ding niet. Het brengt alleen maar ellende.
  En de ellende zal nooit de wereld uit gaan zolang we nog wapens denken nodig te hebben.
  Altijd is er wel 1 iemand die meent het recht te hebben een ander van het leven te beroven laat staan te verwonden.

  De gevangenissen zitten daar niet voor niets overvol.
  Hier ook wel met al die fouten.
  De misdaadcijfers zullen daar nooit omlaag gaan of er moet een wonder gebeuren.
  Ze houden die hoge cijfers zelf in stand en ze werken er vrijwillig aan mee.

  Nee, ik heb geen facebook meer. Ik doe het wel anders. 😉
  Wat een saaie site is dat zeg.
  De CIA wordt geleid door een imbeciel.

Reacties niet toegestaan