Techbaas verliest zoontje en heeft spijt: “Ga genieten van je gezin nu het kan”

Vanaf het moment dat zijn zoontjes werden geboren, was J.R Storment alleen maar bezig met zijn carrière. Toen een van de twee drie weken geleden overleed, zag hij wat hij fout deed: hij was alleen maar aan het werk geweest en had zijn kinderen nauwelijks gezien. In een viraal LinkedIn-bericht probeert hij andere ouders te behoeden voor dezelfde misstap.

Nooit vakantie
Storment stampte in acht jaar tijd het succesvolle tech-bedrijf Cloudability uit de grond. Het gevolg was wel dat hij zijn kinderen Wiley en Oliver niet heeft zien opgroeien. Wiley leed aan epilepsie. Drie weken geleden belde zijn vrouw hem op met het verwoestende bericht dat de jongen in zijn slaap was overleden. Zelf was Storment die ochtend vroeg naar zijn werk vertrokken voor vergaderingen. Hij pochte nota bene nog over zijn arbeidsethos: in acht jaar tijd had hij maar één week vakantie opgenomen.

Spijt
Er was het overlijden van zijn zoon voor nodig om hem de ogen te openen. “Er zijn veel zaken waar je als werkende ouder je kostbare tijd aan besteedt, maar die eigenlijk niet prioriteit zouden moeten zijn," schrijft Storment op LinkedIn. 

"Later, wanneer die kostbare tijd is vervlogen, krijg je daar heel veel spijt van. Ouders brengen veel een-op-eentijd door met collega’s, maar hoe vaak doen ze dat met hun kroost? De belangrijkste les die ik heb geleerd: ik moet mezelf en anderen eraan herinneren wat wezenlijk van belang is. Zorg alsjeblieft dat je de belangrijke dingen in het leven niet mist.”

Zijn echtgenote plaatste onlangs ook een bericht op LinkedIn. “We hadden veel dingen anders moeten aanpakken. We zouden niets liever willen dan meer tijd met Wiley. Als je zelf ouder bent, breng alsjeblieft meer tijd met je kinderen door”, aldus Jessica Brandes. “Die tijd is onbetaalbaar. Neem je vakantiedagen op, ga op een sabbatical, zorg dat je bij je kinderen bent. Later zul je nooit denken: had ik maar meer tijd op kantoor doorgebracht."