Obama: We hebben allemaal met jullie gehuild

President Barack Obama bezocht zondagavond Newtown, waar vrijdag op de Sandy Hook-school 27 doden (inclusief Adam Lanza, de moordenaar) vielen bij een schietpartij.  Hij betoonde namens het hele land zijn medeleven met de nabestaanden. Obama beloofde in de komende weken ,,al zijn macht te gebruiken om nieuwe tragedies te voorkomen''. Politieke gevoeligheden mogen de bescherming van kinderen niet in de weg staan, aldus de president in zijn toespraak. ,,Geen wet kan al het kwaad in de wereld uitbannen, maar we hebben de plicht om dit soort geweld tegen te gaan. We mogen gebeurtenissen als deze niet als routine accepteren. We kunnen beter dan dit. ’’ Burgemeester Michael Bloomberg van New York wil dat president Obama zijn best doet om een verbod in te voeren op  de halfautomatishe wapens ('assault weapons')  waarmee de moorden vrijdag werden uitgevoerd.   Dit is de volledige speech van de president:

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  Ik heb ademloos naar Obama’s speech zitten luisteren. Een president en herder tegelijk. De ontroostbaren biedt hij troost. Namens het Amerikaanse volk sluit hij hen in zijn armen, en geeft steun en hoop.
  Barack Obama: een mensch tussen de mensen. Een man die mij erg inspireert.

 2. Pietje_Precies

  Een Oscar was beter op zijn plaats dan die Nobelprijs. Mijn hemel, dat iedereen daar in trapt?….Er lagen echt vers gesneden uien onder zijn spreekgestoelte
  hoe ernstig het feit, politiek is dit “an opportunity”.

 3. Jasper_B

  Jammer dat je hem nooit ziet huilen voor de Afghaanse/Pakistaanse/Jemenitische kindertjes die met zijn goedkeuring door Amerikaanse drones worden opgeblazen.

Reacties niet toegestaan