Anonymous gaat haatchristenen digitaal vernietigen

Geen bloedbad in Amerika verloopt zonder demonstraties van de Westboro Baptist Church. De leden van de controversiële christelijke sekte demonstreren na rampen, moorden of aanslagen bij begrafenissen van de slachtoffers om hun dood te bejubelen. De sekte is van plan om dit ook in Newtown te doen, om zo God te bedanken voor het sturen van de schutter. Het hackerscollectief Anonymous reageerde woest op de aankondiging van de Westborokerk en publiceerde vervolgens e-mails, telefoonnummers en privé-adressen van Westboroleden. Anonymous heeft gezworen de sekte de grond in te boren omdat ze alleen maar haat zaait, meldt Mashable. "We beschouwen unaniem jullie organisatie als schadelijk voor de bevolking van de Verenigde Staten van Amerika, en hebben daarom besloten om er acties tegen te ondernemen die geleidelijk jullie instelling zullen ontmantelen van het uitvoeren van leugenachtige voorwendsels en extreme vooroordelen, en we zullen pas ophouden totdat jullie fanatisme is opgedroogd”, waarschuwt  Anonymous in een video op YouTube. Als aanvulling op de acties van Anonymous worden twee nieuwe Witte Huis petities gehouden die Westboro moeten herclassificeren als een haatgroep. Een petitie heeft ruim 100.000 handtekeningen, het viervoudige van de benodigde 25.000 voor een antwoord van het Congres, de andere ruim 20.000.

Bron(nen):   Mashable      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  Goede actie, van Anonymous!

  • Pietje_Precies

   nee, want dit is eigenrichting. Is Anonymous ons morele kompas? Free speech heeft ook nadelen.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
   • Harrie Vangangelt

    Vind het wel een goede actie. Als Anonymous te ver gaat staat er wel een Anonymous2 op om Anonymous tot de orde te roepen. Zo werkt het.

    (in antwoord op Pietje_Precies)
 2. Karel Kritisch

  Deze zwaar zieke acties van deze Westboro Baptist Church moeten eens verboden worden. Deze demonstraties op begrafenissen zijn walchelijk. Breek die kerk af, en stuit die demonstranten op voor haatzaaien, verstoring van de openbare orde, laster en smaad. Als je dierbare overleden is en er staan van die demonen bij de begrafenis de dood van je dierbare te bejubelen. Ik zou niet voor mezelf instaan… respectloos, harteloos, goddeloos, BAH

Reacties niet toegestaan