Rode lippen zijn weer in de mode, en dat is logisch

De mode-guru's schrijven voor dat de rode lippenstift weer overal gezien zal worden dit najaar. Niet dat hij echt weg was: al duizenden jaren maken mannen en vrouwen hun lippen rood.

De aantrekkingskracht is biologisch. Rode lippen wijzen op gezondheid en iemand met rode lippen is dus een goede keus om kinderen mee te krijgen. Daar komt bij dat de lippen roder worden bij seksuele opwinding, door betere doorbloeding. Dat signaal geven rode lippen dus ook. Ons brein trekt ons daarom naar mensen met rode lippen toe; niet alleen naar vrouwen, maar ook naar mannen. Maar omdat we in een tijd leven en een cultuur waarin vooral vrouwen zich mogen versieren zijn het vooral vrouwen die duidelijk accentueren dat ze gezond en geïnteresseerd zijn.

 'Rode lippenstift geeft je een instant uitstraling die je met geen enkel ander product krijgt', aldus Florence Teerlinck make-up artist en oprichter van The Mobile Make-up Bar tegen Knack. 'Als er slechts één ding in je handtas zit, laat het dan dat zijn. Rode lipstick gebruik je op de lippen, maar ook als een blush wanneer je een snelle fix nodig hebt. 

Bron(nen):   Knack  Popsugar