Mensen geven in 1980 hun mening over homoseksualiteit. En het is niet wat je denkt

Een televisiefragment uit 1980 geeft een interessant beeld van de tijdgeest. Britten uit het noord-Engelse stadje Sunderland wordt gevraagd naar hun mening over homoseksualiteit. Bijna 40 jaar geleden klinken de lokale bewoners welhaast ruimdenkender dan nu.

De presentator vraagt hen 'wat homoseksualiteit voor hen betekent'. Een oudere vrouw zegt: "Niets perverts aan. Het zijn gewone mensen zover ik weet." Een jonge man voegt toe: "Daar is niets mee aan de hand. Ze doen wat ze zelf willen in plaats van wat andere mensen willen. Het maakt me helemaal niets uit en het zou andere mensen ook niets uit mogen maken. Het is hun leven."

Een andere man wordt gevraagd hoe hij het zou vinden als zijn beste vriend homo zou zijn. "Dat is hij. Alleen niet met mij," lacht hij. Een oudere dame krijgt de vraag wat ze ervan zou vinden als ze twee mannen hand in hand over straat zag lopen. "Dat gebeurt elke dag. We leven in een verlichte wereld, nietwaar," reageert ze.

Op de vraag of het een probleem zou zijn als een homoseksuele docent haar kinderen les zou geven, antwoordt een moeder: "Dat maakt geen verschil voor het lesgeven, toch. Wat ze in hun privéleven doen is hun eigen zaak."

De beelden van bijna 40 jaar geleden leiden tot veel reacties. "Shit, we zijn erop achteruit gegaan," schrijft iemand op Twitter. "Veel toleranter dan ik dacht," reageert een ander.

Bron(nen):   Pink News