Man ontdekt op Google Maps gezonken auto en lost zo verdwijningszaak op uit 1997

Een voormalige inwoner van het stadje Wellington in het Amerikaanse Florida leek het leuk om op Google Earth in te zoomen op zijn oude buurt. Hij ontdekte een vlek in het meer, die op een auto leek en tipte de politie.

Het bleek de auto te zijn van de veertigjarige William Moldt. Na een bezoek aan een nachtclub 22 jaar geleden, is hij nooit meer thuisgekomen. Toen hij de club rond middernacht verliet, belde hij zijn vriendin nog dat hij er aan kwam. Getuigen zeiden destijds dat hij niet onder invloed leek. Wat er met de man was gebeurd bleef tot op de dag van vandaag een raadsel.

In november 1997 toen de man vermist raakte was de buurt nog in aanbouw, maar het meer lag er al. Niemand besteedde er echter aandacht aan. “Ik heb nooit iets gemerkt aan de kustlijn”, zegt de man die de auto vond in de lokale media. “Zo had ik ook nooit verwacht dat er onder het wateroppervlak een 22 jaar oud lichaam zou liggen…”

Toch was dat precies wat de politie aantrof toen ze de witte zwaar aangetaste auto uit het water haalden. Het satellietbeeld waarop te auto te zien is, stond al sinds 2007 online.