Kogelvrije rugzakjes voor schoolkinderen vliegen de winkels uit

Er zijn ook Amerikanen die profiteren van de dodelijke schietpartij in Newtown. Wapenwinkelers melden record-verkopen van vuurwapens. Dat zie je altijd als de discussie over 'gun control' oplaait.

Er is nog een product dat de winkels uitvliegt: Kogelvrije rugzakjes voor schoolkinderen. Het is een relatief nieuw product. Verkopen zijn sinds vrijdag verdrievoudigd, zegt de leverancier. Op het verkoop-affiche staat: "Your Child's Safety, Your Peace of Mind is  Our Business".

Intussen gaat het politieke debat over strengere regels voor wapenbezit volop door. De belangrijkste organisatie in de wapenlobby, de National Rifle Association (NRA, vier miljoen leden), heeft dagenlang  gezwegen over de schietpartij in Connecticut.

Dinsdag kwam de NRA met een verklaring: 'De NRA wil er op een betekenisvolle manier aan bijdragen dat dit nooit meer gebeurt.' Dat is heel opvallend omdat de NRA tot nu toe iedereen beschimpte en bespotte die zelfs maar durfde te praten over 'gun control'. Vrijdag houdt de NRA een belangrijke persconferentie hierover.

De belangrijkste persoon in deze discussie blijft uiteraard president Barack Obama die dinsdag liet weten een wet te steunen die de beruchte  'assault rifles'  opnieuw verbiedt. Amerika heeft al een aantal jaren zo'n verbod gekend maar dat liep in 2004 af en is daarna nooit verlengd. Ook Obama heeft daar - sinds hij in 2008 president werd - niks aan gedaan.

Dat lijkt nu te veranderen. De schoolkinderen in Newtown werden met zo'n half-automatisch wapen vermoord.

Hieronder: Nog meer kogelvrije rugzakjes:

 

Bron(nen):   MotherJones  Bulletblocker  TheAtlantic