Waarom zijn joden zo oud? en 5 andere grafieken over God

Het Pew-institute maakte een overzicht van god in de wereld. Hoe groot zijn  de verschillende godsdiensten, waar  zijn ze groot en hoe oud zijn de leden. Met als grote winnaar het christendom, maar moslims hebben, qua leeftijd, de toekomst.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Genuine_Defector

    Tsjechië klopt niet op dat tweede plaatje. Merendeel is christelijk, voornamelijk paaps. Durfden ze lange tijd niet te zeggen uit angst voor het rode gevaar. Daarom staat het aangemerkt als “unaffiliated”. Maar dat is dus fout.

    Voor de rest stemmen dit soort berichten me somber. 16,3% “unaffiliated”. Ik weet niet precies wat hier exact onder wordt verstaan. Het CIA World Factbook zegt het zo: “non-religious 9.66%, atheists 2.01% (2010 est.)”.

    Bijna 90% is dus op de één of andere manier religieus, en slechts 2% heeft het door en weet de waarheid. Het is wel duidelijk wie wereldwijd de echte minderheid vormen.

    Verder hebben moslims – wat aantallen betreft – niet alleen de toekomst omdat ze jonger zijn, maar ook omdat ze zo gigantisch veel fokken. Maar gelukkig betekent dat in onze moderne wereld niet zo veel meer. Meer is wat bevolkingsaantallen betreft lang niet altijd beter. Integendeel. Zie bijvoorbeeld ook de Joden. Daar zijn er maar zo’n 15 miljoen van. Maar die hebben wereldwijd – en dan met name in Amerika – behoorlijk wat invloed. Wat dat betreft vraag ik me soms wel eens af of hoe de verhoudingen zouden zijn geweest als je 1 miljard Joden zou hebben.

Reacties niet toegestaan