Doden door hekserij schokken Fiji: verdachte man opgepakt

Vorige maand werd Fiji opgeschrikt door een familiedrama. Een ouder echtpaar, hun dochter en diens twee kinderen kwamen om het leven bij de zogenoemde ‘hekserijmoorden’. Er is nu een verdachte opgepakt.

Nirmal Kumar, Usha Devi, hun dochter Nileshni Kajal en haar twee kinderen Sana en Samara werden in augustus dood gevonden in de hooglanden van Nausori. Een eenjarige baby werd levend tussen de lichamen aangetroffen.

De zaak zorgde voor veel ophef op Fiji. De vader van de twee dode kinderen vertelde aan de Fiji Sun dat zijn schoonvader, die ook dood is, geïnteresseerd was in hekserij. “Ik zag nooit iemand of een familie die zo bezig was met hekserij als mijn schoonfamilie,” zei hij.

“Ik zag hen een pop maken van deeg waar ze allerlei naalden in prikten. Ik nam mijn dochters dan altijd mee naar de slaapkamer. Mijn vrouw en kinderen werden er duidelijk in meegesleurd.”

Vermoed wordt dat de familie vergiftigd is. De man die is aangehouden heeft een permanente verblijfsvergunning in Nieuw-Zeeland. Hem wordt vijfvoudige moord ten laste gelegd.

Het kind dat levend bij de lichamen werd teruggevonden wordt door de lokale media 'de ‘wonderbaby’ genoemd. Het is uit het ziekenhuis ontslagen.