Geen wintersport in Nederland: kunstmatige berg van 2000 meter gaat niet door

Het ridicule plan om een kunstmatige berg van 2000 meter hoogte te bouwen in Nederland is van de baan. De initiatiefnemer van dat plan, freelance journalist en oud-wielrenner Thijs Zonneveld, heeft het idee uit zijn hoofd gezet. Onuitvoerbaar, meldt het Algemeen Dagblad. Het is te kostbaar om een berg van 2 kilometer hoog en met een basis van 14 kilometer te bouwen. Er zijn heel veel stenen, zand, plastic, staal, beton of glas nodig. Ramingen van de kosten lopen sterk uiteen, maar komen op bedragen uit die liggen tussen de € 4 en 7 biljoen (4.000 tot 7.000 miljard). Bovendien is er zoveel materiaal nodig, dat schaarste op de wereldmarkt dreigt als de berg gebouwd zou worden. Volgens initiatiefnemer Zonneveld wordt er nu gewerkt aan een iets bescheidener berg, eentje van 300 meter hoog. "Wellicht kunnen we die later in fases ophogen tot 400, 600 of 1000 meter."
Zonneveld zag in zijn plan mogelijkheden voor wintersport, tot het organiseren van de Olympische Spelen in Nederland aan toe. Er zou bijvoorbeeld ook energie kunnen worden opgewekt. 
 

Bron(nen):   AD      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. janneke123

  Ga naar Limburg, verhoog de heuvels daar tot een berg en genereer werkgelegenheid in een krimpregio.
  Mar ja… wie gaat die fantastische ideeën betalen?

 2. Cornelis Berend

  Mwah, als je de afhaal van huisvuil een jaar lang goed regelt moet je toch een eind komen!

 3. soulsister

  met dat geld kun je makkelijk de Noordzee indijken, volbouwen met windmolens en de rest van de wereld van energie voorzien en het tienvoudige terugverdienen.

Reacties niet toegestaan