“Nederlander hoofdverdachte van moord en verkrachting Roemeens meisje (11)”

Een Nederlandse man wordt verdacht van het ontvoeren en vermoorden van een elfjarig meisje in Roemenië. Dat melden Roemeense media. Bronnen rond het onderzoek meldden aan AD.nl dat de politie de Nederlander zelfs al heeft gesproken. Hij zou echter ontkennen dat hij iets met de zaak te maken heeft. De hoofdverdachte heeft het land inmiddels verlaten, melden lokale media.

Het elfjarige meisje, Mihaela Adriana Fieraru, verdween vrijdagmiddag om iets na vijf in het dorp Gura Șuţii, ten noordwesten van Boekarest. Dat gebeurde toen ze op weg was van school naar huis. Ze werd voor het laatst vastgelegd door een beveiligingscamera op 350 meter van het huis waar ze woonde. 

Een grote politieactie werd opgezet. Roemeense media meldden dit weekend dat honderden politieagenten daarbij werden ingezet. Daarnaast werden drones en helikopters gebruikt. Vanuit de lucht werd het meisje zondagmiddag dood teruggevonden in struiken vlak bij het dorpje. Lokale autoriteiten bevestigen dat er sporen van geweld op haar lichaam zijn gevonden. Het jonge meisje zou zijn verkracht en gewurgd.

Bron(nen):   HLN