Britse automobilisten krijgen tot 5.500 euro boete als ze een voetganger nat maken

Er zijn mensen die het grappig vinden: hard door een plas rijden om zo passerende voetgangers kletsnat te maken. Hun gevoel voor humor wordt in het Verenigd Koninkrijk niet gewaardeerd. Britse automobilisten riskeren een boete van tot wel 5.500 euro als ze expres mensen een nat pak bezorgen.

De Britten menen het serieus. "Door een plas rijden om voetgangers nat te maken, is verboden," twitterde een verzekeringsbedrijf. Het valt onder 'onvoorzichtig en ongepast rijgedrag'. Pete Williams, woordvoerder van autoverzekeraar RAC, legt uit: "Iedereen die heeft meegemaakt dat hij doorweekt raakte, doordat een automobilist door een grote plas reed, vindt het terecht dat de chauffeur daar een boete voor krijgt."

De meesten die zich er schuldig aan maken, komen er vanaf met 100 euro boete. "Als ze echter weigeren te betalen en voor de rechter moeten komen kan die boete oplopen tot ruim 5.500 euro, maar die kans is niet groot."

Het onderwerp is actueel, omdat het deze week bar en boos weer is in het VK. Het is ijskoud, er staat een snijdende wind en het regent hard. Niet het fijnste weer, om doorweekt te raken door een 'grappige' automobilist.

Bron(nen):   The Independent