Vliegtuig Easyjet haalt Schiphol niet door gebrek aan brandstof

Een vliegtuig van Easyjet was dinsdagavond op weg van Venetië naar Amsterdam toen plots naar Rotterdam Airport werd uitgeweken. Door de storm dreigde er een brandstoftekort.

"De captain besloot niet te wachten op mogelijke vertragingen bij het landen op Schiphol, zodat voor alle zekerheid in Rotterdam naar de grond is gegaan. Er is echter geen noodoproep aan vooraf gegaan. Omdat het vliegveld daar inmiddels was gesloten, moesten de passagiers op eigen gelegenheid naar Amsterdam reizen. Taxikosten worden door ons vergoed”, aldus een woordvoerster in de Telegraaf.

Passagier Nico de Groot uit Zaandam vond het toch geen prettig idee dat er maar zo weinig brandstof aan boord was."Het leek op een onveilige situatie. Ons werd in de cabine door de bemanning verteld dat er bijgetankt moest worden in Rotterdam. Dat kwam op ons wat vreemd over. Je moet toch genoeg reserve-kerosine aan boord hebben voor onvoorziene omstandigheden, zoals slecht weer en uitwijkprocedures?”

Door de storm zou het vliegtuig mogelijk met hevige turbulentie langer moeten rondcirkelen boven Schiphol. "Dat risico wilde de piloten niet nemen, omdat veiligheid en comfort voor passagiers en crew voorop staan.”

.

Bron(nen):   De Telegraaf