De kat is de dupe van de crisis

Door de crisis kunnen veel eigenaren van een kat de kosten van het dier niet meer opbrengen. De dierenarts kan niet meer worden betaald en er is onvoldoende geld voor voer. Ook huisontruimingen spelen een rol. In Amsterdam worden massaal katten op straat gezet. Het aantal gedumpte katten is er in zes jaar bijna verdrievoudigd, meldt Het Parool. De Stichting Amsterdamse Zwerfkatten (SAZ) ving dit jaar 1371 katten. In 2011 waren dat er 1214. 'Rond 2006 vingen we jaarlijks minder dan vijfhonderd katten', zegt Jans Stroeve van de  stichting tegen de krant. Hij spreekt van een groot kattenprobleem in de stad. Doordat de veel katten niet gecastreerd of gesteriliseerd zijn, neemt de zwerfpopulatie in omvang toe. Steeds meer zwerfkatten lopen aids op. Deze vorm van aids is niet overdraagbaar op mensen. Katten die besmet blijken te zijn, laat de dierenarts  inslapen. De 'kattenvangers' draaien inmiddels dagen van meer dan twaalf uur om alle dieren te redden en op te vangen.

Bron(nen):   Het Parool      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Idioot en ongelooflijk. Mensen die een kat nemen en er vervolgens niet voor kunnen zorgen. Alsof het een wegwerpproduct is. Neem dan geen kat. Maar ja, sommige mensen hebben blijkbaar geen enkel verantwoordelijkheidsgevoel.

 2. grasspriet

  Alsof een kat zoveel geld kost. Maar vooruit, stel je kunt het echt niet meer opbrengen, dan nog gooi je zo’n arm dier toch niet zomaar op straat?
  Als je daar toe in staat bent had je in eerste instantie al helemaal geen dier mogen hebben.

 3. jansdrt

  altijd steriliseren en castreren, niet denken wat leuk zo’n nestje en ze dan weggeven aan anderen, eerst de asielen leeg. En vreselijk dat mensen hun dieren op straat dumpen.

 4. Ko Herent

  Nederland was toch zo’n rijk land?

Reacties niet toegestaan