Chaos in Ecuador: Nederlandse toeristen zitten vast in hotel

Nederlandse toeristen die op vakantie zijn in Ecuador zitten vast in hun hotels vanwege de chaos die in het Zuid-Amerikaanse land is uitgebroken. "Vuur, protesten en overal zijn barricades," beschrijft Ineke Schilders uit Oisterwijk de situatie.

Ze zit met haar man en de rest van het reisgezelschap al dagen vast in een hotel. Wanneer ze weg kan, is nog onduidelijk. "Er zijn overal protesten en we stuiten continu op barricades waardoor we nergens kunnen komen", zegt Ineke via de telefoon aan RTL Nieuws. "Onze reisleidster kon niet anders dan een goed hotel opzoeken waar we veilig zijn. Zij doet wat ze kan. We zitten nu al dagenlang vast in een hotel."  

Ze zou met de groep naar de Galapagos-eilanden gaan. "Maar of we daar ooit komen? Ik heb geen idee. Het is een grote chaos hier. We hadden ons echt een heel andere vakantie voorgesteld."

Veel Nederlanders kunnen momenteel niet vrij door het land reizen. "Wij zitten in een goed hotel, maar er zitten ook toeristen in kleine dorpjes waar niets te doen is. We horen verhalen van mensen die al zes dagen vast zitten en niet weg kunnen komen. Zelfs onder begeleiding van politie en militairen komen ze niet weg."

Sinds de president van Ecuador bezuinigingsmaatregelen heeft aangekondigd, is er grote onrust ontstaan in het Zuid-Amerikaanse land. De noodtoestand is uitgeroepen en er zijn honderden mensen gearresteerd tijdens grote protesten. President Moreno heeft de subsidie op brandstof afgeschaft waardoor de prijzen flink zijn gestegen. Het land verkeert in chaos.

Bron(nen):   RTL Nieuws