Japanse stalker vond popster door reflectie in ogen op selfie

Een superfan van een Japanse popster kon zijn idool opsporen dankzij een reflectie in haar ogen op een foto. De politie pakt hem op toen hij haar lastig viel.

De verdachte kon achterhalen waar de vrouw zich steeds bevond aan de hand van aanwijzingen op de foto's die ze op social media plaatste, zo schrijven lokale media. Op één selfie reflecteerde de naam van een treinstation in haar ogen.

De man zoomde in op de selfie en kon met Google Street View het station identificeren van waar de vrouw elke dag de trein nam. Een onderzoeker vertelt aan de Japanse krant Sankei Shimbun: "Mensen moeten zich er bewust van zijn dat foto's en video's op social media persoonlijke gegevens kunnen onthullen."

De 26-jarige Hibiki Sato wachtte in de nacht van 1 september tot de popster aankwam op het station. Hij volgde haar naar haar huis en viel haar daar aan. Hij kon worden opgespoord dankzij beelden van een bewakingscamera.

De man vertelde de politie dat hij de video's en foto's die het slachtoffer op social media plaatste, analyseerde. Op de foto's kon hij door te kijken naar de plaatsing van de gordijnen en de manier waarop het licht viel zelfs achterhalen op welke verdieping de vrouw woonde.