Vader jaagt er 170.000 euro doorheen die was bedoeld voor zijn doodzieke kind

De 2-jarige João Miguel Alves uit Brazilië leed aan een ernstige spierziekte, waarvoor een dure behandeling nodig was. De Braziliaanse overheid betaalde alleen voor een bepaalde periode medicijnen, maar gelukkig haalde het gezin 230.000 euro op via crowdfunding. Helaas ging de vader er met een groot deel van het geld vandoor.

De kleine João kon zijn medicatie krijgen en het leek beter te gaan met het gezin. Tot zijn vader in mei plots liet weten het niet meer aan te kunnen en met de noorderzon vertrok. Toen zijn vrouw zag dat er grote bedragen van hun rekeningen werden afgeschreven, schakelde ze de politie in.

Die kwam er al snel achter dat vader Mateus een aanzienlijk deel van het geld had verbrast aan luxe vakanties, horloges, designerkleding, drank, drugs, parfum en prostituees. Hij investeerde bovendien 20.000 euro in een bordeel. In totaal was er 170.000 euro verdwenen.

Het kleine kind overleed vorige week aan de gevolgen van zijn spierziekte. Zijn vader wordt beschuldigd van diefstal en verwaarlozing van zijn gezin. Nu zijn zoontje is overleden hangt hem mogelijk nog een zwaardere straf boven het hoofd.