Belgische die naar Brussel wil, belandt door haar GPS in Zagreb

De 67-jarige Sabine Moreau uit Henegouwen wilde met de auto haar vriendin ophalen in Brussel-Noord. Een ritje van goed een uur. Maar dat liep anders: ‘Ik had mijn gps opgezet en het adres ingevoerd en begon te rijden. De gps deed wat moeilijk en gaf verschillende omleidingen die ik moest volgen. En toen ging het mis', zegt mevrouw Moreau. Ze eindigde 1.450 kilometer verder... in Zagreb, de hoofdstad van Kroatië. 'Ik was gewoon verstrooid, dus bleef ik maar gas geven.’ Moreau tankte twee keer onderweg. Ze veroorzaakte zelfs een licht ongeval en sliep enkele uren achter het stuur aan de kant van de weg. Toch heeft ze het naar eigen zeggen nooit beseft dat ze de verkeerde kant uit ging. 'Tot ik plotseling in Zagreb uitkwam en me realiseerde dat ik helemaal niet meer in België was', zegt mevrouw Moreau. Haar zoon was intussen doodongerust, want de vriendin van mevrouw Moreau was intussen op eigen houtje bij hem thuis aangekomen. Hij kon zijn moeder pas twee dagen later in de armen sluiten, nadat ze dezelfde weg van Kroatië terug naar België had genomen. Hieronder twee kaartjes, met de route die mevrouw Moreau had moeten nemen en de onwaarschijnlijke omweg die ze uiteindelijk maakte.

Bron(nen):   Nieuwsblad.be      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. RhodBerth

    Ik geloof best dat er GPS systemen zijn die mensen de verkeerde kant op sturen, maar als je 3000km omrijdt en niet eens doorhebt dat er iets niet goed gaat, dan ligt de schuld ongetwijfeld bij de bestuurder zelf.

  2. Karel Kritisch

    Mijn vrouw ging eens vanuit Utrecht naar Zwolle toen belde ze ineens geïrriteerd vanuit Arnhem en ze had de TomTom gewoon aan. Tja Vrouwen.. je kon me wegdragen.

Reacties niet toegestaan