Trouwe klant boos na opmerking over haar kind op de rekening

Bijna wekelijks brengt Kimberly Sze met haar gezin een bezoekje aan café Coffee Supreme in het Nieuw-Zeelandse Christchurch. Afgelopen weekend kreeg ze ineens te zien wat een ober echt van haar kind vindt. De tekst op de kassabon liet weinig aan de verbeelding over.

Niet alleen had de ober te veel gerekend voor wat ze had besteld, boven aan de bon stond ook nog de niet mis te verstane boodschap: Fam. with the terrifying kid (gezin met het angstaanjagende kind). De moeder haalt haar gelijk op Facebook: “Hey Coffee Supreme, jullie moeten het personeel wat beter opleiden”, schrijft ze. “Ons beledigen en dan ook nog eens te veel rekenen, is echt een geweldige zet. Dit is het tegenovergestelde van gastvrijheid.”

Ze gaat verder: “We komen bijna elk weekend langs en mijn dochter is vriendelijk en beleefd. Bovendien laten we de tafel altijd netjes achter. Mijn dochter heeft in jullie zaak nog nooit voor problemen gezorgd. Bovendien zeggen de obers telkens hoe schattig en lief ze is. Dus wat heeft dit dan te betekenen?”

Duizenden landgenoten vallen haar bij en de koffiezaak heeft veel trouwe klanten verloren door het incident. Manager Tim Norris heeft inmiddels met Kimberly om de tafel gezeten en uitgebreid excuses aangeboden, de rekening betaald en de betreffende ober op non-actief gesteld. “Dit is echt beneden alle peil en het is iets dat we niet kunnen accepteren. We zullen er alles aan doen om dit recht te zetten”, aldus de manager in de New Zealand Herald