Dit krijgen kinderen in 2019 in hun schoen

Vandaag komt de sint naar ons land. De pieten zullen dus weer door de schoorstenen roetsjen om cadeautjes in kinderschoenen te stoppen (waardoor ze niet zwart worden, maar wel roetvegen in hun gezicht krijgen). Wat ze zoal voor pakjes brengen? Een mandarijn is in ieder geval niet meer goed genoeg.

“Ik heb echt het gevoel dat er een verandering heeft plaatsgevonden op het gebied van schoencadeaus", zegt Debbie Spelt van trendyspeelgoed.nl tegen Editie NL. "Ouders willen voorkomen dat hun kind teleurgesteld zal zijn. Ze nemen geen genoegen meer met een mandarijn."

Ook een chocolade sinterklaas is niet genoeg. "We hebben hier zelf cadeaus liggen van rond de 15 euro. Het is niet meer zo dat er iets kleins in de schoen wordt gestopt en iets groters op 5 december. Ook in de schoen zitten tegenwoordig echte cadeaus."

Wat voor cadeaus dat zijn? Als de sint hip wil doen, stopt hij cubes in de schoen. "Met name de friemelspeeltjes zijn erg populair", vertelt Debbie. "Vorig jaar hadden we natuurlijk de fidget spinners, maar die zijn alweer uit." 

Op Bol.com zijn de vijf populairste schoencadeaus:

  • SES Figuren Gieten en Schilderen Oceaanfiguren
  • LEGO 4+ Spider-Man Auto Achtervolging
  • Pokémon Sun & Moon Unified Minds Booster - Pokémon Kaarten
  • L.O.L. Surprise Bal Glitter Globe Winter Disco - Series A - Minipop
  • Regenwormen - Dobbelspel