Lubbers: Juliana twijfelde of Willem-Alexander wel geschikt zou zijn

Eén dag na Beatrix' aankondiging dat ze ermee stopt, heeft oud-premier Ruud Lubbers uit de school geklapt over gesprekken die hij had met prinses Juliana over haar kleinzoon Willem-Alexander. Zij zou zich op zeker moment zorgen hebben gemaakt over de geschiktheid van Willem-Alexander voor het koningschap. Dat vertelde Lubbers gisteravond in Nieuwsuur. Juliana had hem speciaal gevraagd om naar paleis Soestdijk te komen om de kwestie te bespreken. 'Ik maak me zo'n zorgen over mijn kleinzoon, die moet toch koning worden, gaat hij dat redden?', zou Juliana gevraagd hebben. Lubbers, zei dat hij haar verzekerde dat het goed zou komen en dat hij alle vertrouwen had in de prins. Lubbers vertelde ook dat Beatrix vroeger de neiging had alle vriendinnen van Willem-Alexander af te keuren. Hij heeft haar toen prinses Maxima in beeld kwam naar eigen zeggen 'een krachtig advies' gegeven. 'Toen Màxima arriveerde zei ik tegen de koningin: Mag ik een advies geven? Wees nu eens aardig. Alexander houdt kennelijk van haar. En als het niks blijkt te zijn, dan blijkt dat later wel.'

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Gold Forever

  Bijzonder dat hij dit vertelt, meestal mag dit soort roddels niet gepubliceerd worden. Verbaast me niets als er grote spanningen zijn in een koninklijke familie. Alles valt en staat met reputatie.

 2. Genuine_Defector

  ‘t Is ook wel lastig hoor, al die lintjes doorknippen en handen schudden.

 3. grasspriet

  Volgens mij is niemand geschikt voor een dergelijke functie. In mijn ogen is het ook niet menselijk om geen privéleven te hebben en publiek bezit te zijn.
  En ach, mijn ouders hebben vroeger ook getwijfeld of het wel goed zou komen met mij en toch is dat aardig uitgepakt

 4. Kattebel

  Ach, de jezuitische hofmaarschalk mag weer wat pr verrichten.
  Een tweedekamerlid moet opkrassen als hij verklapt dat de koninging heeft gekucht tijdens een overleg.

 5. j g

  Ik zou met die man nooit een gesprek voeren, wat een roddeltante.

 6. erikje

  Alles wat je met vorst of vorstin bespreekt is vertrouwelijk. Lekker zo een man als Lubbers.

Reacties niet toegestaan