Enorme fraude in Amsterdamse kinderopvang door allochtonen

Honderden jonge moeders uit de Surinaamse, Antilliaanse en Dominicaanse gemeenschap in Amsterdam-Zuidoost hebben de afgelopen jaren deelgenomen aan een georganiseerde miljoenenfraude met de toeslag voor de kinderopvang, bericht Het Parool. Hoewel zij geen kinderen op de opvang hadden, ontvingen zij daarvoor wel de overheidsbijdrage, die kon oplopen tot meer dan 100 duizend euro per gezin. De totale schade is naar schatting 6 miljoen euro. Daarvan moest soms de helft worden afgedragen aan bemiddelaars, ontdekte de fiscale opsporingsdienst Fiod, die de afgelopen tijd twee Amsterdamse netwerken blootlegde. De werkwijze was identiek: jonge moeders met kinderwagens werden door landgenoten op straat of in het park aangesproken over de mogelijkheid om kinderopvangtoeslag te krijgen. Daarbij werd verteld dat alle mensen met kinderen in Nederland aanspraak kunnen maken op de toeslag. Lees verder bij Het Parool

Bron(nen):   Het Parool      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. G.W. Bush

  Ik durf het bijna niet te zeggen….

 2. Buck Danny

  Wat is het toch met deze mensen (en graaiende wanbestuurders eveneens) dat ze menen recht te hebben op uw en mijn afgedragen belastingcenten? Wat mij betreft verspil je hiermee je recht op deelname aan de maatschappij. Tot de laatste cent toe terugbetalen, nooit meer aanspraak op sociale zekerheid maken en lever je stemrecht ook meteen maar in. Ik ben zo verschrikkelijk klaar met deze walgelijke toestanden!

  • PaulusJ

   Omdat (jij en) je landgenoten al decennia op de partijen stemmen die dit mogelijk maken, het wel prima vinden en geld als gratis zien. In Amsterdam zo wie zo, maar ook landelijk is het is nog maar een topje van een onvoorstelbare verspillings ijsberg. En onze bejaarden en zieken kunnen deze verspilling, diefstal en corrupte betalen. Solidair en sterke schouders enzo.

   (in antwoord op Buck Danny)
 3. Jorrit Schippers

  Gratis geld leidt altijd tot misbruik.

 4. Edward_II

  Ach, een weekje taakstraf en dan vergeten we het verder. En de criminelen die het systeem zo slecht hebben opgezet dat het zo eenvoudig te misbruiken is… die krijgen zometeen een leuk baantje in Brussel.

 5. jan bosscher

  100.000 lijkt wel wat bar veel voor het opvangen van kinderen, hoeveel kinderen moeten dat zijn voor een gezin?

Reacties niet toegestaan