Fransman in voortrazende auto zonder remmen belandt in Belgïe

Toen Fransman Frank Lecerf de auto pakte om naar de supermarkt te gaan, verwachtte hij niet na een bloedstollende rit in België te eindigen. Onderweg op een vierbaansweg bleef eerst de snelheidsmeter op 90 km per uur hangen. Elke keer dat Lecerf op de rem trapte, accelereerde de auto en bereikte uiteindelijk een snelheid van 200 km per uur en bleef daarop steken. Terwijl Lecerf volledig op hol geslagen over de snelweg raasde waar andere auto’s zich haastig uit de weg maakten, slaagde hij er in een noodoproep naar de politie te doen. Na zijn telefoontje realiseerde de politie zich dat Lecerf geen ander keuze had dan door te blijven racen totdat zijn benzine op was en gingen meteen op weg om hem te begeleiden. Drie tolweg doorgangen werden gewaarschuwd om hun slagbomen omhoog te doen en met een escorte politiewagens raasde Lecerf voorbij Calais en Duinkerken, en over de Belgische grens. Na ongeveer een uur raakte zijn tank leeg en wist Lecerf een greppel in te rijden bij Alveringem ruim 200 km van zijn huis in Pont-de-Metz, nabij Amiens. ‘Mijn leven flitste aan me voorbij,’ zei Lecerf. ‘Ik wilde alleen maar dat het ophield.’ Hij zei dat zijn snelheidmeter al eerder was blijven steken maar dat Renault de auto had nagekeken en verklaard dat hij in orde was. Lecerf dient een klacht in bij Renault over de mankementen aan zijn Renault Laguna, die is aangepast voor gehandicapte automobilisten. Lecerf heeft geen letsel aan de rit overgehouden maar had wel twee epileptisch aanvallen.

Bron(nen):   Guardian      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Anton Martens

  Hier gaat natuurlijk een film over gemaakt worden.

  • Piet Oud

   Voertuigen die niet kunnen remmen zitten al in films. Voor de rest moet er wel heel veel bij komen om hier een film van te maken

   (in antwoord op Anton Martens)
   • Loobs

    Tenminste een scene, toch wel. Je auto volgooien, zogenaamd onklaar maken om onder ‘t mom van ‘ik ben gehandicapt’ een lekker potje te kunnen racen, onder politiebegeleiding. Wat ik alleen echt niet begrijp zijn die twee epileptische aanvallen. Dan kun je volgens mij niet zo goed je handen aan ‘t stuur houden. In Nederland krijgen mensen die hier last van hebben sowieso geen rijbevoegdheid.

    (in antwoord op Piet Oud)
 2. Korné Soldaat

  Blij dat ik een auto heb mèt een contactsleutel….

 3. Erik Gerrits

  Speed 3

 4. Loobs

  Is best wel ‘n zuinige auto, had hij ‘m net volgetankt of zo?

Reacties niet toegestaan