11 maart: koudste dag in 86 jaar

Een week geleden werden op straat de eerste T-shirts waargenomen. De temperatuur steeg tot 15 graden boven nul. Maandag 11 maart werd het min 1,2. Alleen op 11 maart 1928 was het kouder. In het jaar dat de Olympische Spelen in Amsterdam werden gehouden werd het -2,2. Ook de hoeveelheid sneeuw die er viel en nog gaat vallen is uniek. Daar komt nog bovenop dat de sneeuw blijft liggen omdat de temperatuur ook vandaag nog onder nul blijft. Dat is zo laat in de winter nog niet eerder voorgekomen. Woensdag en donderdag blijven er winterse buien vanaf de Noordzee het land binnendringen met maximum temperaturen van 2 tot 5 graden, meldt het AD .

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Astrid

  Tellen blijft moeilijk. 2013-1928= 85 jr 😉

 2. Heldoppantoffels

  Oh en de aarde is zo enorm aan het opwarmen…. Als je de verhalen van een aantal jaren terug zou moeten geloven, dan zouden de dijken nu al niet meer voldoen.

  • Erwin

   Opwarmen van de aarde (in feite een fout woord) betekent niet dat het warmer gaat worden maar dat de winters strenger worden en de zomers warmer en natter.

   (in antwoord op Heldoppantoffels)
   • Heldoppantoffels

    Dat is toch eigenaardig aangezien er bij Wikipedia heel duidelijk staat dat we het bij deze term hebben over een gemiddelde stijging van de temperatuur op de aarde.

    Wat mij betreft is het gedonder over klimaatveranderingen een wassen neus!

    – De afgelopen 16 jaar is het niet warmer geworden
    – Nederland kende ooit een subtropisch klimaat dus waar hebben we het over
    – De veranderende intensiteit van kosmische stralen hebben effect op alle planeten die ook allemaal ietsjes warmer lijken te worden

    “Waar treedt de opwarming op?”
    Metingen wijzen uit dat de opwarming het grootst is aan het
    aardoppervlak, in plaats van op ca. 8 tot 10 kilometer hoogte in de
    atmosfeer. Als de opwarming van de aarde veroorzaakt werd door
    broeikasgassen, zou de toename van de temperatuur het hoogst moeten zijn
    in de troposfeer, vlakbij de tropopauze.

    Al met al kan ik hartelijk lachen om de paniek die men poogt te zaaien, als je het niet erg vindt…. ik doe er lekker niet aan mee!

    (in antwoord op Erwin)

Reacties niet toegestaan