Ratten in New York aan de pil: Acht miljoen mensen, acht miljoen ratten

Niet fijn: In New York wonen evenveel ratten als mensen. Zo'n acht miljoen. En die ratten zijn niet van  die snoezelige kleine ratjes. Iedereen die 's nachts wel eens door rustige straten van New York heeft gedwaald weet het: Ze hebben vaak de omvang van een flinke poes. New York brengt nu een ongewoon wapen in de strijd. De ratten gaan aan de pil. Natuurlijk niet met zo'n vertrouwde  doordrukstrip op de wastafel maar door het het uitzetten van aas waarin een stof zit die bij vrouwtjesratten de vruchtbaarheid (die ligt ver boven het menselijk gemiddelde) drastisch beknot. Niemand weet of het in een stad als New York echt werkt. Maar  het is moeite van het proberen waard. De ratten geven nu te veel overlast en zijn een gevaar voor de  gezondheid. Iedereen kent vallen en rattengif. Het nieuwe wapen vermindert het aantal eitjes van vrouwtjesratten en maakt ze uiteindelijk blijvend onvruchtbaar.  Tenminste dat is de hoop van de op ratten jagende autoriteiten van de miljoenenstad. Als een zwangere rat het geboortebeperkende aas eet, komen de jongen waarschijnlijk gezond maar onvruchtbaar ter wereld.

Bron(nen):   NYT  SenesTech  Newser  

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. GentleRV

  Dom, ratten betekend dat het een zooitje is, als de rat verdwijnt komt er wel wat enders voor in de plaats .welke erger is dan de rat.

  Ze kunnen beter de stad beter schoonmaken zodat de ratten niets meer te eten hebben

  • meesan

   Inderdaad, misschien wordt het eens tijd voor een nieuw vuilnissysteem daar. Niet meer de vuilniszakken in de loop van de dag op de stoep zetten zodat ze ‘s avonds en ‘s nachts opgehaald kunnen worden, waardoor een groot deel van de dag het eten voor de ratten hapklaar staat, maar ondergrondse containers bijvoorbeeld. Je zal ze er niet helemaal mee weg krijgen, maar de overlast wel een stuk verminderen. De stoepen zijn dan ook weer normaal begaanbaar en netjes.

   (in antwoord op GentleRV)
 2. Heldoppantoffels

  Nu maar hopen dat deze middelen niet in de cyclus van de mens terecht komt.

  • John

   gegarandeerd, ratten pissen overal. foutje van de bedenkers. hadden we ook niet zoiets met ddt? rattenbestrijding is het meest gebaat bij het voorkomen van allerlei plekken waar voesel(resten) gedumpt worden.

   (in antwoord op Heldoppantoffels)
 3. IwanovKapotjeplov

  Biologische bestrijding kan natuurlijk ook. Vanwege de afmeting van de ratten zal een kat er zich niet aan wagen, maar engelse bull terriërs zullen van deze ratten niet van onder de indruk zijn en gezien hun fysiek zeer geschikt voor rattenverdelging.

Reacties niet toegestaan