Kappers en strandtenten open: een overzicht van de versoepeling van de maatregelen

Samenleving
woensdag, 06 mei 2020 om 12:08
hh 409741347
Vanavond gaat premier Rutte aankondigen welke coronamaatregelen worden versoepeld. De bedoeling is om ook een lange termijnstrategie bekend te maken. Een aantal zaken is al uitgelekt.
HorecaVanaf 1 juni zouden de terrassen en strandtenten weer open mogen, mits de anderhalve meter afstand in acht wordt genomen. Ook wordt er gekeken naar de mogelijkheid om restaurants rond die datum weer te openen, maar dan met een beperkte capaciteit en een verplichte reservering.
ContactberoepenKappers en andere contactberoepen, zoals schoonheidsspecialisten en podologen mogen waarschijnlijk vanaf volgende week weer hun beroep uitoefenen.
Blijf thuisDe belangrijkste wijziging van het beleid is de veranderde boodschap van 'Blijf thuis' naar 'Blijf thuis als je ziek bent'.
ThuiswerkenWat overeind blijft is het advies om thuis te werken als dat kan, om anderhalve meter afstand te houden, om vaak handen te wassen en uit de buurt te blijven van kwetsbare ouderen.
ScholenDe scholen gaan vanaf 11 mei weer gedeeltelijk open. Of en wanneer ze weer volledig opengaan en wanneer de middelbare scholen volgen, is niet bekend, maar vermoedelijk zal dat niet lang meer duren.
SportAls sporters zich aan de regels houden mogen ze ook weer niet-contactsporten gaan doen, zoals tennis, zwemmen en golf.