Vader Tsarnaev: ‘Mijn zonen zijn er ingeluisd’

Ruslan Tsarni, de oom van de verdachten van de bomaanslagen in Boston, heeft via de media een oproep gedaan tot de voortvluchtige Dzhokhar Tsarnaev om zich over te geven. De oom heeft zijn neefjes al een tijd niet meer gezien: 'Het waren nog kinderen toen. Maar mijn broer heeft hen zeker niet geradicaliseerd. Ze moeten in contact gekomen zijn met slechte mensen.' Hij richtte zich in een interview met de Amerikaanse media ook even tot Dzhokhar: 'Dzhokhar, alsjeblieft, geef jezelf over. Je bent geen held, je hebt geen goede daad verricht. Het enige dat je momenteel doet, is onze familie en Tsjetsjenië in verlegenheid brengen.' Ook de vader, Anzor Tsarnaev, kan niet geloven wat zijn zonen hebben aangericht: 'Dzhokhar is een echte engel, een tweedejaarsstudent geneeskunde en heel intelligent'. Hij is ervan overtuigd dat zijn zonen erin zijn geluisd. Ook maakt hij zich zorgen over Dzjochar: 'Ik kan hem niet bereiken. Ik wil weten hoe het met hem is. Ik ben bang dat ze mijn jongen ergens neerschieten en dat ze alleen zullen zeggen dat hij wapens had. Mijn kinderen hebben nooit wapens gezien, alleen op televisie. Thuis waren er nooit wapens.' Vader en moeder Tsarnaev zijn na de opheffing van de Sovjet-Unie in het begin van de jaren '90 gevlucht uit Tsjetsjenië.  

Bron(nen):   Het Nieuwsblad      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. PaulusJ

  De mensen van het land dat je met open armen opnam met dood en verderf terugbetalen.
  We horen het altijd erna: dat de moordenaars van die lieve, onschuldige en aardige jongens waren. Dat niemand iets vermoedde. Dat de ouders er niets aan konden doen.
  Als deze walgelijke bloedzucht niet in het gezin en in de ethnische gemeenschap is gekweekt en gecultiveerd, was het dan wellicht in de moskee en door een boek?

  • Willem

   Hoho wacht effe het land dat mensen met open armen heeft ontvangen heeft ook daarvan profijt gehad miljoenen immigranten hebben dat land opgebouwd tja dat daar een paar van die gekke ertussen zitten……
   Het was niet door het boek of door de moskee, maar door politieke motieven.

   (in antwoord op PaulusJ)
 2. Anton van Haasteren

  Tsja, en hier vertrekken ze naar Syrie.
  Wanneer houdt het op?

 3. Prikker

  De wanhoop in z’n ogen… z’n eigen kinderen… ik snap ‘t wel… ik heb een langer interview (waarvan dit maar een zéér kort fragmentje is) gezien waarin hij zegt niet te kunnen geloven dat zijn kinderen het gedaan hebben, maar als ‘t wel zo is in ieder geval hoopt dat ze LEVEND gepakt worden…. en hij noemt de daders ‘bastards’…. hij was er kapot van.

  ik moet zeggen, ik had wel sympathie voor ‘m. Het leek me een respectabele man.

Reacties niet toegestaan