Engelsman betaalde 60 euro voor 4 ijsjes in Rome

Het gaat goed met het tourisme in Rome, mede dankzij de nieuwe paus. En de middenstand profiteert daarvan. In de Engelse pers is er rumoer rond de 4 hoorntjes die Roger Bannister, zijn broer Steven, en hun vrouwen bestelden. Gewone hoorntjes, met twee bolletjes ijs. En ze gingen niet zitten, omdat het dan te duur zou worden. Het was tenslotte een ijskraampje vlak bij de Spaanse trappen. Maar toen het op afrekenen aankwam bleken de 4 ijsjes 60 euro te kosten, 15 euro per stuk. 'En hij zei bij het afrekenen niet eens Grazie', zegt Roger in de Daily Mail. Les van de Engelse pers: pas op de middenstand in Italië    

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Leonardo

  Niet geloofwaardig. Vaak moet je bij ijssalons in Italie eerst afrekenen en dan pas je ijs bestellen.

  • bierneus

   Bij een kraampje is het in ieder geval afrekenen voor je het ijsje opeet, dus hij had ook de ijsjes terug kunnen geven en zeggen dat die oplichter moet opzouten. Als je het ook echt betaalt ben je niet goed snik.

   (in antwoord op Leonardo)
 2. arodenburg

  Roger Bannister, de wereldrecordhouder hardlopen op de mijl in 1954, leeft die nog? Dan moet hij ruim in de tachtig zijn! http://news.bbc.co.uk/onthisday/hi/dates/stories/may/6/newsid_2511000/2511575.stm

 3. M Tex

  Je koopt toch pas iets als je de prijs weet! Eigen schuld.

 4. Dead Silence

  Laat ze daar toch lekker stikken. Ik snap uberhaupt niet waarom mensen naar grote steden gaan om als rat nog meer tussen de ratten te zitten en zich door elke andere rat laten bijten. Maar dan kan je wel tegen je buurman zeggen waar je allemaal geweest bent. Daar doe je het toch immers voor.

 5. mooi weer

  hyperinflatie

 6. Loobs

  Nieuws van een week oud. De burgemeester van Rome heeft inmiddels zijn excuses aangeboden. Was ook overal op de radio. Niet zo heel ‘welingelicht’, dit keer.

Reacties niet toegestaan