Voor 50 euro word je mede-eigenaar van Hitlers schat

Tot de favoriete complottheorieën hoort het verhaal dat Adolf Hitler, toen hij zag dat hij ging verliezen, een schat heeft begraven. Er zijn meerdere varianten over de inhoud en de omvang van de schat, maar in alle varianten zal de schat de wereld schokken als deze wordt gevonden. Maar waar ligt hij? Zoals, sinds de Da Vinci Code, past bij een complot zit de oplossing in code verstopt in een kunstwerk.  In dit geval in een muziekstuk. Nu is er goed nieuws. Theatermaker Leon Giesen heeft de code gekraakt. Hij weet waar de schat ligt. Hij weet het zelfs precies: in een dorpje in Beieren. Hij ligt onder een straat van het Zuid-Duitse Mittenwald. Het enige wat hij nog nodig heeft is jouw geld om de schat te kunnen opgraven. Want dat gaat 15.000 euro kosten en die heeft hij niet. En dus kun je meedoen. 'Voor 50 euro word je onderdeel van wereldgeschiedenis', vertelt hij in AD Utrechts Nieuwsblad. Hij zegt dat hij de vindplaats heeft gedeponeerd bij de notaris en dat het allemaal heel serieus is. En wie nu meebetaald heeft straks een aandeel in de schatten van de Führer.   'Vinden we niks, dan hebben ze in oktober in ieder geval een leuke voorstelling.' Mocht de schat gevonden worden, dan wil Giesen er niets van hebben. 'Ik ben alleen op zoek naar een mooi verhaal.'

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. André Somers

  Heeft Duitsland dan wetgeving dat de vinder van een schat ook (enig) eigenaar is? Ik kan het me bijna niet voorstellen. Goede kans dat de schat gewoon eigendom wordt van de overheid, zo hij al gevonden wordt. Wellicht zit er een vindersloon in, maar de hele schat claimen is zelfs in internatione wateren al lastig, laat staan in de grond midden in het land zelf.

 2. Kattebel

  De favoriete complottheorie is dat Hitler, als een Rothschild nazaat, in een onderzeeër naar Argentinië is gevlucht en daar op een buiten (dichtbij het stulpje van WA en Max) tot hoge leeftijd heeft geleefd.

  Niks ‘schat’.

 3. Karel Kritisch

  Ik weet wel dat er nog een schat in Nederland moet liggen van de gevluchte SD en SS die met hun vlucht juweliers hebben leeggeroofd. Zij zaten vast op een plek en zijn in juni ’45 gevangen genomen. Rara waar is dat.. er wordt nu naar gezocht iig. Dit is geen complottheorie trouwens maar een reële kans. Ik ga deze zomer ook weer zoeken.

 4. Caroline Marike

  Ja, Leon Giesen is absoluut op de goede weg de code te kraken. En mocht zijn theorie zichzelf kloppend bewijzen, daar op die twee aanwezen plekken in Duitsland, en er ligt iets van waarde, dan zal dat gaan naar waar dat in zulks een geval gaat. Het liefst naar nabestaanden, fondsen of musea, wellicht geeft Duitsland het helemaal niet af.

  Kortom: voor € 50,- wordt je helemaal niet mede-eigenaar van de schat. Je wordt mede-eigenaar van het kraken van de code, want je stelt Leon Giesen in staat zijn werk te vervolgen. En je wordt deelgenoot aan een groot avontuur waar je alles van zult horen – ook dat wat achter de schermen wordt gehouden.

  Kopen dus, zo’n schatkaartje, op http://www.mondoleone.nl

Reacties niet toegestaan