Ski safari

Tijdens je wintersport blijf je meestal in een land, maar The Times laat zien (tekst en video) hoe je met wat inventiviteit tijdens één weekend in Frankrijk, Zwitserland en Italië kunt skiën.
Wie de verschillende pistes over de weg probeert te bereiken is veel reistijd kwijt, maar hoog in de bergen zijn de verbindingen aanmerkelijk korter. De trip begint in Avoriaz, een autovrij ski-oord in de Franse Alpen en gaat richting Chamonix, bekend als het stadje dat aan de voet van de Mont-Blanc ligt. Rond dit mondaine oord kan naar hartelust worden geskied, zelfs op pistes boven de 3000 meter. De doortocht naar Zwitserland eindigt in Zermatt, de bekende autovrije stad aan de voet van de Matterhorn. Het skiën (voor gevorderden) is hier excellent en een overnachting vormt niet eens een enorme aanslag op iemands vermogen. Over de weg is Italië vanaf Zermatt wel vijf uur rijden, maar al skiënd is de grens in enkele minuten bereikt. Daar liggen de brede blauwe (beginners) pistes van Breuil-Cervinia. Ook snowboarders komen hier goed aan hun trekken.
Tenslotte gaat de tocht terug naar Zwitserland, naar Saas-Fee, en dat is dan de laatste etappe van deze reis door drie Alpenlanden. Volgens The Times is het aangename van dit stadje dat er doorgaans veel Engelse toeristen verblijven. Het is maar dat u het weet.

Bron(nen):   The Times