Slumdog-sterren zijn ziek en zielig

Sinds Azhar, tien jaar oud en hoofdrolspeler in Slumdog Millionaire , terugkeerde van de Oskar-uitreiking in zijn sloppenwoning, is hij doodziek en heeft hij koorts. Uitgeput en in de war. Hij was samen met zijn mede-ster Rubina Ali, negen jaar, naar Hollywood gevlogen voor de feesten rond de Oskaruitreiking. Ze deden het geweldig op de rode lopen. Ze waren een plaatje en de film loopt sinds de festiviteiten nog beter dan eerst. Het is een kaskraker.
De reis is hem echter slecht bekomen; hij krijgt antibiotica, maar hij gaat nog niet erg vooruit. De familie van de kinderen, die beide wonen in een blikken woninkjes van drie bij drie, zeggen dat het voor de kinderen een te grote overgang is geweest. Eerst vijf dagen in de glitter van Hollywood, dan die lange terugvlucht en nu weer gewoon in de modder. De vader van Rubina: "Rubina is helemaal in de war. Ze wil zelfs haar vriendinnetjes niet meer zien. We moeten maar hopen dat we de flat krijgen die ze ons hebben beloofd."
Zowel de producer als de autoriteiten in Mumbai hebben beloofd voor een woning te zorgen, maar tot op heden is daar niets van uitgekomen en leven de kinderen nog in de gribus waar ze zijn gevonden door de filmmaatschappij.
"Ik wil niet meer in de slum wonen," zegt Rubina." Ze draagt nog steeds het jurkje dat ze aan had bij de Oskar-uitreiking. Ze wil het niet uitdoen. Het is nu alleen erg vies.

Bron(nen):   The Daily Telegraph