Moeder (70) betaalde 2 buffels voor IVF-dochter

Dankzij de globalisering bereiken de zegeningen van het Westen nu de meest onmogelijke plaatsen ter wereld. 
Twee maanden geleden zouden weinigen op het idee zijn gekomen om het stoffige dorpje Alewa in Noord India te bezoeken, een plaats omgeven door wat korenvelden, waar je terecht komt na vele uren over wegen met kuilen. Maar in Alewa is het nu een komen en gaan. Sinds eind vorig jaar komen bezoekers van heinde en ver om de oudste moeder van de wereld bezoeken. Want in Alewa werd Naveen Lohan geboren. 
Op het eerste gezicht een babytje zoals alle andere 25 miljoen baby's die ieder jaar in India worden geboren. Mooi meisje, twee maanden oud in een te groot wollen jurkje. Terwijl ze de borst krijgt van haar moeder, kijkt ze met grote zwarte ogen de wereld in. 
Maar niet het kind maar de ouders zijn de sterren van de show. Moeder Rajo Devi Lohan was 70 toen haar dochter werd geboren. En haar man 72. "Meer dan 40 jaar hebben we op dit kind gewacht en het was gods wil dat het kwam." 
Kinderloosheid is in India een groot taboe en maakt een echtpaar tot sociale outcast. Nu zegt de moeder tegen de Guardian dat ze zich sterk voelt en een broertje wil voor haar dochter. Voor het eerste kind verkochten zij en haar man twee buffels en verkochten ze hun oogst. Over de financiering van het broertje denkt ze nog na. 
Een dokter vinden zal geen probleem zijn. Wie een IFV-behandeling wil in India kan hem krijgen. Als hij maar buffels heeft.

Bron(nen):   The Guardian