Rijkste vrouw van Duitsland opgelicht

Helg Sgarbi is een meester in het verleiden van rijke vrouwen, in het vinden van hun zwakke plekken. Hij wist hoe hij de vrouwen emotioneel afhankelijk kon maken, waarna hun geluk veranderde in een nachtmerrie, inclusief bedreigingen en afpersing. Volgende week staat de Zwitserse gigolo in een ruchtmakende rechtszaak terecht wegens het afpersen van Susanne Klatten, de rijkste vrouw van Duitsland. Meer dan honderd journalisten hebben zich voor de zitting aangemeld. Der Spiegel brengt een verhaal met veel details over de criminele carriere van Sgarbi die nu ten einde lijkt te lopen.
De Zwitser werd op 14 januari 2008 in Oostenrijk aangehouden, terwijl hij op een parkeerplaats stond te wachten op 14 miljoen euro aan contanten, een bedrag dat hij dacht te gaan ontvangen van Klatten. Sgarbi werkwijze was meestal dezelfde: hij filmde zijn amoureuze ontmoetingen met rijke vrouwen, waarna hij dreigde de filmbeelden naar buiten te brengen. Het had steeds gewerkt, en Sgarbi twijfelde er niet aan of het zou ook werken bij Klatten. Maar de rijkste vrouw van Duitsland - grootaandeelhouder van BMW en Altana - was naar de politie gestapt.
Der Spiegel verbaast zich er evenwel over dat de aanklacht alleen gericht is tegen Sgarbi, en niet tegen de 63-jarige Italiaan Ernano Barretta, die het brein achter de oplichtingspraktijken lijkt te zijn. Barretta was bijvoorbeeld ook aanwezig op de parkeerplaats waar Sgarbi op zijn geld stond te wachten. En hij was ook aanwezig in het hotel in München waar de filmbeelden van het samenzijn van Sgarbi en Klatten zijn gemaakt; zelfs in de kamer naast het paar. Der Spiegel concludeert dat de Duitse recherche een veroordeling van Sgarbi belangrijker vindt dan het achterhalen van de waarheid.
Der Spiegel publiceert ook een nieuwe foto van een bijzonder vrolijke Sgarbi.

Bron(nen):   Der Spiegel