Israëlische messias met 32 vrouwen

"Het is ongelooflijk hoeveel kinderen er zijn," zegt een buurman van Goel Ratson, in een heel gewone wijk van Tel Aviv. Sommige zien in Ratson een bijzondere mens, een messias, maar de meerderheid van de Israëli beschouwt hem als een viespeuk. De Spaanse krant El Mundo vertelt vandaag het verhaal van de sekteleider en zijn grote familie, die uit 32 vrouwen bestaat en naar schatting 89 kinderen. Dat wil zeggen, Ratson heeft veel meer kinderen, volgens een van zijn vrouwen zo'n 180 in totaal, die over het hele land verspreid leven en van wie hij lang niet altijd de naam nog weet.
De sekte van Ratson is zo'n 30 jaar oud. De vrouwen hebben zich meestal aangesloten toen ze in hun tienerjaren met het leven worstelden en Ratson hen een wonderbaarlijke therapeutische genezing kon bieden. "Ik heb de capaciteiten, de middelen die een vrouw zoekt. Ik heb het allemaal," heeft de messias ooit uitgelegd in een documentaire.
Naar het schijnt is er tussen de vrouwen iedere dag een strijd wie die avond het bed mag delen met de meester. Een van de vrouwen zegt daarover: "Hij voorziet in al mijn wensen en behoeften. Daarom ben ik bereid hem met anderen te delen, hoewel ik helemaal niet het gevoel heb dat ik hem deel. Ik voel me speciaal en uniek."

Bron(nen):   El Mundo