Zijn vrouwen wel seksueel bevrijd?

Seks. Het is het favoriete onderwerp op internet, en de site van de Britse kwaliteitskrant The Times is daarop geen uitzondering. Maar de aanpak van de krant is nooit ranzig, en vaak weloverwogen, wat vandaag ook weer het geval is met een lange reportage van Kate Spicer die zich afvraagt of vrouwen nu werkelijk wel seksueel bevrijd zijn. Niet dus. Volgens Spicer is er bij vrouwen meer sprake van onvervulde verlangens dan ooit.
Vrouwen putten zich uit om te voldoen aan een onrealistisch, geïdealiseerdbeeld  van seks, waarbij geen ruimte is voor schaamhaar of vetrolletjes, en dat hen wordt opgedrongen door de commercie en de media. Teleurstelling is vaak het gevolg. Heel orgineel is die analyse misschien niet, maar in The-Times-variant is het wel een feest om te lezen. Al is het maar door al die prachtige citaten die dit stuk bevat.
Daarom een kleine selectie:
"De druk om jong en seksueel aantrekkelijk te blijven is alles vernietigend. En werkelijk, is er iets belachelijkers dan vrouwen van middelbare leeftijd die hun schaamhaar waxen om zo pre-puberaal te ogen?"
"Het is niet moeilijk om iemand te vinden die de volgende scene werkelijk heeft meegemaakt: een stel in bed, vrouw halverwege keihard aan het werk in een orale-seksvoorstelling, man comfortabel in prachtig beddengoed druk met het beantwoorden van berichten op zijn BlackBerry."
"Vrouwen komen niet aan hun trekken omdat ze te druk zijn in de sportzaal, terwijl ze die calorieën in bed zouden moeten verbranden."
"Het is allemaal zo competetief. Ik voel mezelf dik, uitgezakt en onaantrekkelijk. Ik voel me totaal depressief als ik een popster als Madonna zie, met haar sprankelende uiterlijk, terwijl we allemaal weten dat het een kwestie is van persoonlijke trainers, botox en retoucheren."
"Veel vrouwen zijn alleen bezig met het opvoeren van een theaterstuk, en vragen zich niet meer af: 'wat windt mij op?' Ze willen diepe-keel-technieken leren, en dan moet ik ze vragen: 'waarom? waarom wil je leren je keelspieren te ontspannen?'
Tot slot: "Liefde is een vies woord geworden. We zijn bang om toe te geven dat we romantiek willen."

Bron(nen):   The Times