Kapitein zwemt naar de vrijheid. Maar vergeefs.

De kapitein van het Amerikaanse containerschip Alabama, de enige die nog in handen was van de kapers, is vannacht ontvlucht door in het water te springen en weg te zwemmen. Hij was op weg naar het Amerikaanse marineschip dat het gekaapte schip volgt. De kapers zwommen echter achter hem aan en namen hem weer gevangen.
De Alabama- een van de grootste containerschepen ter wereld – was onderweg naar Mombassa, Kenia, met ondermeer 232 containers met voedsel aan boord, bestemd voor een VN-hulpprogramma in Somalië en Oeganda. 
Naar het schijnt slaagde de bemanning erin de Somaliërs terug  te dwingen in zee. Wel zouden de piraten daarbij de kapitein mee hebben genomen. De overige bemanningsleden zouden ongedeerd zijn. 
Aanvankelijk werd het schip aangevallen door verschillende piraten-eenheden; deze acties duurden langer dan vijf uur en het Amerikaanse schip slaagde er niet in te ontkomen. 
Er wordt trouwens hoog opgegeven van de aanvalskracht van de piraten, ook nu een hele armada van westerse oorlogsschepen in de Golf van Aden patrouilleert ter bestrijding van piraterij. 
Sinds Somalië door oorlog en honger wordt geteisterd, en het aanbod van wapens overweldigend is, is een deel van de bevolking zeer gemotiveerd om de oceaan op te gaan en aldaar goed geld te verdienen met piraterij.

Bron(nen):   The Times