Vakantie is gevaarlijk

Reizen zou goed zijn om de zinnen te verzetten en de geest te verruimen. Maar het kan ook heel slecht zijn voor je geesteljke gezondheid. 
De World Health Organisation (WHO) heeft een waarschuwing laten uitgaan dat de stress van buitenlandse reizen heel slecht kan zijn. Zeker de spanning van reizen naar verre oorden met een wezenlijk andere cultuur. 
Het aantal mensen dat in vliegtuigen in de war raakt stijgt. En er zijn nogal wat mensen die, eenmaal op de plaats van bestemming, alle remmen los laten en teveel drinken, snuiven en eten. Allemaal dingen die kunnen leiden tot ziektes. 
En dan zijn er nog de patienten aan geestelijke storingen, die het thuis heel goed doen, maar, daardoor overmoedig geworden, er in het buitenland achter komen dat ze niet normaal zijn. 
FlyMeNow, een luchtvaartcharter in York, vertelt dat het laatst een man moest terugvliegen van Egypte naar Engeland. De man leidt aan een bipolaire storing. Normaal onder controle, maar in Egypte ging het helemaal mis. Hij moest gedrogeerd het vliegtuig in en op het Engelse vlegveld stond politie klaar om hem onder de duim te houden. Totale kosten: 25.000 pond, die moesten worden betaald door zijn familie. 
Reizigers kunnen overweldigd raken door andere culturen en talen, en de problemen kunnen ook ontstaan na terugkeer. 
The Independent heeft nog meer gruwelijke voorbeelden van hoe akelig reizen kan zijn. De WHO raadt aan goed na te denken of al deze risico's de moeite waard zijn.

Bron(nen):   The Independent