Moordende VU-professor gaf iedereen een 10

Afgelopen donderdag begon professor Zinkhan van de Universiteit van Georgia en van de Amsterdamse VU al mal te doen, naar nu blijkt. 
Zijn studenten moesten half mei een zwaar tentamen in de marketing-kunde doen, dat 20 procent van hun studiepunten van dit jaar zou uitmaken. Zinkhan vertelde hen donderdag dat dat niet doorging. 
Als ze hem een formulier wilden geven met hun handtekening er op, dan kregen ze van hem het tentamen cadeau. Iedere student deed dat uiteraard, maar gek was het wel. Zeker omdat Zinkhan een tamelijk saaie man was. 
Zondag ging zijn opmerkelijke gedrag een stapje verder. Hij reed met zijn twee kleine kinderen naar het plaatselijke theater in Athens, Georgia, waar een voorstelling was van een Sherlock Holmesstuk. Daar schoot hij drie mensen dood, onder wie zijn ex-vrouw. Twee mensen werden zwaar gewond. Zijn kinderen zette hij daarna af bij een buurman, met de mededeling dat er sprake was van een 'noodgeval'. 
Daarna verdween hij. 
Wellicht naar Amsterdam waar hij ook een huis heeft, vanwege zijn baan aan de VU. Ook dat huis wordt door de politie in de gaten gehouden.

Bron(nen):   Newser  The Washington Post  Universiteitsblad Universiteit Athens