Politie onderzoekt serie moorden in Cleveland

Samenleving
door anp
maandag, 22 juli 2013 om 18:51
politie onderzoekt serie moorden in cleveland1374511937
In de Amerikaanse stad East Cleveland zijn afgelopen weekend de dode lichamen van drie vrouwen gevonden. De politie vreest nog meer lijken te zullen vinden. Dat meldt CNN maandag. Rechercheurs denken dat een seriemoordenaar de minimaal driedubbele dood op zijn geweten heeft.
De lichamen zijn in dermate staat van ontbinding, dat ze niet makkelijk te identificeren zijn. Het lijkt om drie jonge donkere vrouwen te gaan. Elk lijk was ingepakt in plastic vuilniszakken die vastgeplakt waren met tape. De lichamen lagen in een garage, een leegstaand huis en een open veld vlak bij elkaar in de buurt. Alle slachtoffers zouden binnen 10 dagen zijn vermoord. De politie zoekt in tuinen van leegstaande woningen in de stad naar eventuele andere slachtoffers.
De 35-jarige huurder van de garage is opgepakt. Hij was in 2001 veroordeeld voor een verkrachting en staat bekend als zedendelinquent. ,,We hebben te maken met een ziek individu en we hebben reden te geloven dat er meer slachtoffers kunnen zijn", liet burgemeester Gary Norton weten. De verdachte zou ,,beïnvloed zijn'' door de seriemoordenaar Anthony Sowell, die in 2011 de doodstraf kreeg opgelegd voor de moord op 11 vrouwen in dezelfde regio.
In mei werd Cleveland opgeschrikt door een andere zaak: in een woning werden drie vrouwen gevangen gehouden die al jaren vermist waren. Een van hen kon ontsnappen waarna de anderen ook bevrijd werden. De verdachte huiseigenaar ontkent alles.