9 vreselijke dingen tegen vrouwen waarvan je niet kunt geloven dat ze in de 21e eeuw echt gebeuren

In ons deel van de wereld kunnen we fantaseren dat de emancipatie een heel eind gelukt is. Maar deze 9 dingen waren het afgelopen jaar ook in het nieuws 1. Een man hakt de vingers van zijn vrouw af, omdat zij wil gaan studeren. Gebeurde in Bangladesh 2. Een vrouw krijgt gevangenisstraf nadat ze aangifte deed van verkrachting. In Dubai ging een 24-jarige vrouw naar de politie vanwege verkrachting door een collega en uiteindelijk werd ze veroordeeld wegen seks buiten het huwelijk 3. De schoonfamilie van een 18 jarige meisje hakt haar oor en neus af omdat ze wilde weglopen. Aisha uit Afghanistan werd wereldberoemd toen Time Magazine dit verhaal openbaarde 4. Vrouwen worden aan de lopende band verkracht bij demonstraties op het Tahrirplein in Cairo. De westerse media berichten met een zeker ontzag over de demonstraties op Tahrir. Toch worden daar dagelijks vrouwen verkracht door groepen mannen. 5. Er worden steeds meer meisjes besneden. Wereldwijd neemt het aantal besnijdenissen niet af, maar toe. 6.  Een jong Pakistaans meisje wordt door het hoofd geschoten omdat ze voor onderwijs aan meisjes pleit. Malala gaat, weer genezen van de kogel in haar hoofd, onverminderd door met actie voeren 7. Een meisje uit Jemen ontsnapt nadat ze als 11-jarige is uitgehuwelijkt. Het filmpje met haar aanklacht is inmiddels miljoenen keren bekeken 8. Een Afghaanse vrouw wordt gemarteld door haar schoonfamilie omdat ze geen prostituee wil worden. Nadat is is afgetuigd en haar nagels zijn uitgetrokken sluiten ze haar op. Na 6 maanden wordt ze bevrijd door de politie. 9. In de Arabische wereld worden af en toe nog steeds vrouwen gestenigd tot ze dood zijn vanwege overspel

Bron(nen):   Elite Daily      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Het valt mij op dat dit soort dingen plaatsvinden in landen waar eenzelfde religieuze stroming heerst en de motieven ook verwant zijn aan de religieuze opvattingen. Maar dat zal wel toeval zijn.

  • meesan

   ‘T is maar net hoe je zo’n lijstje samenstelt. Je kan de vrouw die in India door een groep verkracht is tot ze stierf of de drie vrouwen in Amerika die tien jaar als seksslavin gevangen zijn gehouden er ook bij zetten.

   (in antwoord op Dead Silence)
   • Anton van Haasteren

    In India worden krachtige maatregelen genomen tegen verkrachting. Streng straffen bijvoorbeeld.
    Als een vrouw in Dubai aangifte doet van verkrachting wordt zij beschuldigt van buitenechtelijke seks. Verkrachters hebben dan vrij spel, want welke vrouw zou aangifte doen?

    (in antwoord op meesan)
   • Vogelbeest

    Voor zover mij bekend zijn die vrouwen in Amerika een uitzondering, en zal de dader levenslang of de doodstraf krijgen. In de meeste landen waar “die ene religie” de overheersende overtuiging is, is het gewoon legaal om 4 vrouwen te huwen, te mis/ge-bruiken naar eigen inzicht, en middels een simpele brief te echtscheiden als je ze niet meer wilt hebben.

    (in antwoord op meesan)
 2. Diederdick

  Vrouwen uit Aziatische landen worden in oliestaatjes als slaaf gehouden en seksueel misbruikt.

  In Afghanistan worden jonge jongens door dorpsoudsten, warlords en politie seksueel misbruikt onder het mom van traditie (zie de schokkende documentaire van Vice tv this is what winning looks like)

 3. Anton van Haasteren

  Heb zo het gevoel dat dit nog maar het begin is.
  Naarmate vrouwen meer van zich laten horen zullen tegenkrachten heviger reageren.
  Zie wat er gebeurt op het Tahrirplein. Het is puur intimidatie stategie. Hoelang kun je dat volhouden voordat vrouwen er helemaal de brui aan geven?

 4. meesan

  Opmerkelijk dat Wel.nl in punt 5 stelt dat vrouwenbesnijdenis toeneemt, terwijl Unicef onlangs geconstateerd heeft dat vrouwenbesnijdenis en de support (ook onder mannen) daarvoor juist afneemt. Het komt helaas nog vaak voor in vooral Afrikaanse landen en het is walgelijk, maar het neemt gelukkig niet toe.

  http://www.unicef.org/media/media_69883.html

 5. Pietje_Precies

  alleen mafketelarij bij de moslims dus…..

  • Peter Rokers

   Het heeft niks meer met geloof te maken. Was het maar zo. Geloof is een exkuus. En god en allah zijn altijd hoofdverantwoordelijk. Zijn we de inquisitie vergeten ? Al dat misbruik in de RK dan ? Das ook niet mals. Met sex is niks mis, maar moet altijd in vrijheid gebeuren nooit onder dwang. En dat laatste is hier een groot probleem. Misschien lopen die landen nog een stuk achter ?
   Geef ze de tijd om ons in te halen.
   We weten dat hun nog heel wat te wachten staat.

   Een ander geloof is altijd de gebeten hond.
   Je verandert er ook weinig aan is het niet ?
   Het is in feite overal hetzelfde.
   We kunnen niet allemaal meer dood gaan aan de mazelen, maar ja als het mot dan mot het.

   (in antwoord op Pietje_Precies)

Reacties niet toegestaan